Târgoveții și colectarea selectivă a deșeurilor [Azi, VIDEO și sticlă]

5

Colectarea selectivă a deșeurilor este soluția la îndemâna tuturor pentru un oraș curat. În zona  Târgu Neamț, societatea ROSSAL îndeamnă persoanele fizice și juridice să adopte un comportament în ton cu problemele de mediu cu care ne confruntăm și să colecteze gunoiul selectiv.

Nu este greu, trei culori are gunoiul:

Galben: plastic și metal

Verde: sticlă

Albastru: hârtie și carton

Un oraș ca al nostru nu poate scăpa de problema gunoiului decât dacă fiecare dintre noi manifestă simț civic și bună educație.

Important e și să ne străduim ca recipientele sau ambalajele din plastic, metal/ sticlă aruncate în containerele de pe platformă să nu fie contaminate cu deșeuri menajere. În acest caz, valorificarea/ reciclarea lor devine imposibilă, mediul nu poate fi protejat și tariful pentru ridicarea gunoiului riscă să fie mărit.

Mai jos, câteva imagini video de la Stația de Sortare și transfer, unde ajung deșeurile din Târgu Neamț și comunele arondate.

Prezentăm, pentru început, un singur aspect, și anume călătoria unui ambalaj de sticlă, din coșul de gunoi spre procesul de reciclare:

Click aici: https://www.ziartarguneamt.ro/targovetii-si-colectarea-selectiva-a-deseurilor-azi-video-cu-sticla

Gepostet von Ziar Targu Neamt am Montag, 25. März 2019

Andreea Trăsnea

5 Comentarii
  1. Vlad spune

    Puneti si containere pentru gunoi menajer (nu doar: sticla,plastic si hartie\carton) si problema se rezolva.

    1. Andreea Trăsnea spune

      Sunt amplasate și containere pentru gunoiul menajer.

      1. Vlad spune

        Nu in toate locurile.

  2. Un cetatean spune

    Va rog, sa transmiteti d-ului de la ROSSAL faptul ca containerele ce se gasesc la intersectia str. Codrului si Zimbrului sunt in permanenta ocupate in proportie de peste 50% de catre angajatii magazinului APOLO (de langa Central) cu tot felul de ambalaje, cartoane etc..; din acest motiv resturile menajere ale cetatenilor incepand de la jumatatea zilei stau pe trotuar pana noaptea la ora 2:00 cand este ridicat de catre angajatii Rosal.

    Banuiesc ca agentii comerciali ar trebuie sa detina un abonament si container separat pt. debarasarea resturilor sau sa faca acest lucru in regim propriu.

    Ar fi un lucru benefic pt locuitorii din zona daca ati transmite informatia.

    Multumesc

    1. Andreea Trăsnea spune

      Am transmis informația, domnul Florea de la Rossal speră să îl contactați la numărul de telefon 0729019591

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate