Angajaţii Primăriei Târgu Neamţ află cum stau cu psihicul

1

În perioada 10- 11 mai, toţi salariaţii din cadrul administraţiei publice locale Târgu Neamţ vor fi supuşi unor testări psihologice.

De la inspector debutanţi până la şefi de compartimente, de la şofer până la primar, cu toţii vor susţine teste de personalitate, pentru determinarea mobilității atenției și pentru claritatea și rapiditatea raționamentului.

Examinarea va fi făcută de un medic psiholog, la Casa Culturii.

Se va urmări verificarea stării de sănătate mentală, dar şi a aptitudinilor şi competenţelor profesionale ale salariatilor, în strânsă legătură cu funcţia deţinută.

Sunt două testări: de comportament şi de personalitate. Se susţin o dată la doi ani, conform HG 1169/ 2011.

Vor fi testate 137 de persoane, şi aici mă refer la toţi angajaţii din cadrul Primăriei oraşului Târgu Neamţ şi din instituţiile subordonate, inclusiv  primarul, viceprimarul, city-managerul, angajaţii de la Poliţia Locală, Casa Culturii, Evidenţa Populaţiei ş.a.m.d.„, ne-a precizat primarul Daniel Harpa.

Aşadar, în curând toţi funcţionarii din Târgu Neamţ vor afla cum stau cu psihicul, dar rezultatele sunt confidenţiale, potrivit legii.

Un salariat poate fi angajat, menţinut în funcţie sau promovat numai după ce a fost examinat medical şi verificat din punct de vedere al aptitudinilor psiho-profesionale, potrivit legislaţiei în vigoare.

Dacă un funcţionar public nu obţine punctajul limită, va trebui să repete testarea psihologică. După urmarea terapiei necesare, va repeta examinarea. Dacă problemele nu se rezolvă, se pot lua măsuri până la desfacerea contractului de muncă.

Poate că aceste testări psihologice vor putea demonstra negru pe alb  ceea ce unii observă cu ochiul liber: că unii „directoraşi” din primărie sunt inapţi pentru un post de conducere.

Şi nu doar ei. Din nefericire, mulţi cetăţeni se plâng de modul în care sunt trataţi de unii funcţionari publici atunci când ajung la primărie pentru a căuta îndrumare. Ori uită că sunt plătiţi din banii publici, ori au nevoie de suport psihologic şi psihiatric, dar încă nu ştiu acest lucru.

Este nevoie, așadar, de o evaluare corectă a angajaților pentru ca eficiența muncii să fie corespunzătoare, iar numărul reclamațiilor din partea cetăţenilor să fie în scădere.

Andreea Trăsnea
1 Comentariu
  1. Alex spune

    Vrem rezultatele ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate