Atelier creativ la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț

0

Marți, 28 februarie, ca un preambul pentru ziua de 1 Martie, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț s-a desfășurat un atelier creativ, intitulat ,,Mărțișoare la muzeu- mărțișoare pentru Creangă”.MARTISOARE CR

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul elevilor și al cadrelor didactice de la Clubul Copiilor Târgu Neamț (Cercul de artă textilă – prof. Gâtlan Maria), de la Centrul pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț (prof. Istrate Mariana, prof. Bogos Ana, prof. Olteanu Lucia) și de la Centrul de Servicii Ozana  (instructor educativ Răzmeriță Maria). Atelierul a avut rolul de a-i implica pe copii în activități creative dedicate zilei de 1 Martie, dar într-un cadru mai puțin familiar pentru ei, respectiv într-un spațiu muzeal.

Activitatea face parte din evenimentele dedicate aniversării a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, iar elevii au dorit să aducă un mic omagiu tocmai prin confecționarea unor mărțișoare tematice.

Sub atenta îndrumare a coordonatorilor, elevii au realizat o gamă variată de accesorii, cusute pe pânză sau pe hârtie, într-o manieră foarte originală.

,,Ne-am propus acest gen de activitate pentru a arăta că muzeul poate fi un spațiu adecvat și activităților creative și nu am ales întâmplător ziua de astăzi.  Pentru a-i apropia și mai mult pe copii de spiritul lui Creangă și implicit pentru a le trezi și mai mult interesul față de opera sa, am considerat prielnic organizarea acestui moment. Știm bine că cei mici sunt foarte receptivi la activitățile creative, iar confecționarea mărțișoarelor chiar este o practică ce îmbină plăcutul cu utilul, care ne-a bucurat și pe noi, adulții. A fost surprinzător să constatăm interesul copiilor pentru tema propusă de noi și este cu adevărat emoționant să vezi copiii care au cusut pe pânză sau hârtie numele sau inițialele lui Creangă, dovedind un real atașament pentru copilul din poveste. Pentru că toate aceste mărțișoare sunt absolut încântătoare ne gândim să le expunem, până la 8 martie, și în interiorul Muzeului Memorial >Ion Creangă< Humulești”, a precizat muzeograf Roxana Diaconu.

Tipul acesta de eveniment, care poate fi foarte bine încadrat în sfera pedagogiei muzeale, are un impact tot mai mare în rândul școlarilor, apropiindu-i și mai mult de lumea din interiorul muzeului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate