BAC 2014: Proba la limba modernă… mai mult scris decât oral

0

În această săptămână (23- 27 iunie) absolvenții de liceu înscriși la examenul de Bacalaureat susțin proba C – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Practic, elevii trec prin trei probe:  înțelegerea a unui text audiat – listening– care durează 20 de minute, proba scrisă- writing- care durează două ore și proba orală.

Proba orală este susținută de absolvenți în ordine alfabetică, iar fiecare candidat are câte 15 minute pentru a-și pregăti răspunsurile și încă 10 – 15 minute pentru a le prezenta în fața comisiei.

Aproximativ 80% dintre candidații târg nemțeni s-au înscris la proba de limba engleză:  „Am învățat mai ușor Limba Engleză, nu m-aș descurca la fel de bine la Franceză, cel puțin nu la scris”, afirmă un elev al Liceului „Vasile Conta”.

Elevi care în timpul anilor de liceu au obținut un atestat de limbă străină (Cambridge, de exemplu) sunt scutiți de la această probă: „Avem și elevi care nu susțin Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internaționaă. Aceștia au echivalare, pe baza unor examene date în timpul liceului”, precizează prof. Dorin Moroșanu, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.

„Până acum a fost ușor, m-am descurcat bine. Probele scrise vor fi puțin mai complicate”, spune un candidat de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”.

Luni, 30 iunie, încep probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, cu Limba și Literatura Română.

Andreea Trăsnea

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate