Ce alegeri rentabile pentru casă puteți face începând chiar de acum?

0

Când vine vorba de locuințele noastre, cu toții încercăm să alegem lucruri de calitate, care să ne ofere confort, care să ne ușureze viețile, dar care să ne ajute să facem și economii de bani. Acest criteriu este cu atât mai important în această perioadă în care prețurile devin mai mari de la o zi la alta și fiecare coș de cumpărături este din ce în ce mai costisitor.

Dacă doriți să vă bucurați de o locuință mai eficientă din punct de vedere al costurilor, dar în continuare primitoare și confortabilă, iată ce puteți face:

Comparați înainte de a cumpăra

În funcție de zona în care locuiți, este posibil să aveți mai mulți furnizori de energie, așa că asigurați-vă întotdeauna că obțineți cel mai bun preț. Înainte de a semna un contract ferm de energie, trebuie să țineți cont de toate condițiile speciale și de taxele de anulare. Deoarece costurile la energie au crescut și vor continua să crească, chiar și o economie modestă vă poate sprijini obiectivele financiare.

Instalați un termostat inteligent

Un termostat inteligent este o altă modalitate prin care puteți face economii lunare la energie, în special în timpul iernii. Vezi aici mai multe opțiuni de termostate. Sunt șanse mari să economisiți cel puțin 7% și chiar și 15% din facturile de încălzire și răcire cu un termostat inteligent, în funcție de costuri și utilizare.

Regândiți-vă grădina

Dacă dețineți o curte amplă, cu siguranță vă gândiți la tot felul de arbori, conifere și plante, dar nu uitați că pot fi costisitoare de întreținut, deoarece ar putea necesita udare regulată, dar și tot felul de tratamente fito-sanitare. Asta nu înseamnă să vă lăsați de izbeliște grădina, ci înseamnă mai degrabă să optați pentru idei accesibile de amenajare a spațiului verde, care să includă mai mult pietriș în loc de gazon, zone cu nisip pentru copii, trepte de piatră, dar și plante rezistente la secetă. De exemplu, coniferele au nevoie de udări regulate doar în prima perioadă de la plantare, alimentându-se cu apă și dezvoltându-se cel mai bine în timpul iernilor cu zăpadă. Lavanda este iarăși un exemplu de plantă care iubește căldura și chiar îi putrezesc rădăcinile dacă este udată prea des.

Nu amânați reparațiile

Poate fi ușor să amânați reparațiile minore, care v-ar solicita doar câteva ore sau cel mult o amiază. Dar dacă veți amâna până când reparațiile necesare nu mai pot fi ignorate, veți cheltui mai mulți bani și veți avea nevoie de mai mult timp. Pentru a evita reparațiile costisitoare și de amploare, cea mai bună modalitate este întreținerea preventivă. De exemplu, un tub de spumă sau de silicon poate fi un instrument cheie care împiedică problemele mici să se transforme în altele mari. Siliconul poate fi folosit și pentru a preveni intrarea apei în pereți în jurul ferestrelor, dar și în jurul chiuvetelor pentru a vă asigura că apa nu pătrunde în dulap. De asemenea, anumite sarcini de întreținere a locuinței vă pot ajuta să economisiți bani. Schimbarea filtrelor aparatului de aer condiționat, precum și schimbarea becurilor arse cu versiuni LED pot reduce costurile pe loc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate