Cererea DNA împotriva lui Ionel Arsene, respinsă de Tribunalul Bacău

3

Astăzi, 19 ianuarie, Arsene Ionel a fost prezentat Tribunalului Bacău de procurorii DNA, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență- faptă pe care se presupune că ar fi comis-o în urmă cu 5 ani.

Magistrații au decis ca președintele CJ Neamț și liderul organizației județene PSD să fie eliberat şi plasat sub control judiciar.

Ieri, președintele CJ Neamț a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA. (click pentru comunicat).

Solutia pe scurt: Respinge excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bacău invocată de inc. ARSENE IONEL. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – DNA – Serviciul Teritorial Bacău privind arestarea preventivă a inculpatului Arsene Ionel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art.6, 7 lit.a din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Arsene Ionel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art.6, 7 lit.a din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal pentru o perioadă de 60 de zile începând cu data de 19.01.2018.

În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

A) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

B) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

C) să se prezinte la Biroul de Supraveghere Judiciară de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectorului de Poliţie Bucureşti, sector 1, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală pe parcursul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

A) să nu depăşească limita teritorială a ţării;

B) să nu se apropie de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv.

Constată că inculpatul Arsene Ionel a fost asistat de avocaţi aleşi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 19.01.2018 în prezenţa inculpatului reţinut.

 

În general, judecătorii resping o solicitare de acest fel venită din partea DNA (arest preventiv pentru 30 de zile) dacă nu sunt aduse probe suficiente care să indice vinovăţia inculpatului sau dacă nu se demonstrează necesitatea arestării lui (nu reprezintă un real pericol).

 

3 Comentarii
  1. razvan dediu spune

    mai are o sansa la recurs sa fie arestat.multa bafta pt arestul preventiv.

  2. Neculai Claudiu Manesc spune

    Sa vă fie rușinea a-ți un om bun cu suflet mare, rușinea DANA.

  3. LOL spune

    Cine e aceasta DANA?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate