City-managerul Geanina Fedeleș: „Uniți, vom putea readuce Stațiunea OGLINZI într-o competiție turistică reală”

0

Potențialul Stațiunii Oglinzi este greu de nebăgat în seamă. De când obiectivul a intrat în proprietatea orașului Târgu-Neamț, sunt analizate toate opțiunile care pot conduce la modernizarea, dezvoltarea și redeschiderea Stațiunii Oglinzi.

Recent, administratorul public al orașului Târgu-Neamț, Geanina Fedeleș a participat la Adunarea Generală a Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice.

Turismul balnear din România poate să renască prin forța și determinarea liderilor locali, mai mult decât prin sprijinul Guvernului. Am aflat asta la întâlnirea Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice, care a avut loc pe 25 și 26 februarie la București.

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț, a avut inspirația și viziunea de a înscrie Stațiunea Oglinzi în această structură asociativă, pentru că, într-adevăr, uniți vom putea readuce această comoară a țării, resursele balneare curative, într-o competiție turistică reală, internațională„, a declarat Geanina Fedeleș.

În cadrul Adunării Generale a Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice, s-a discutat, printre altele, despre resursele naturale balneare, exemple de bune practici, problemele cu care se confruntă stațiunile membre, planul de lucru pentru perioada următoare. De asemenea, a avut loc o întâlnire cu Daniela Nicolescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (responsabil turism).


Amintim aici că Stațiunea Băile Oglinzi era renumită în perioada interbelică, după care s-a aflat într-o perioadă de declin până în toamna anului 1998, când urma să fie redeschisă într-o formă nouă, cu baza de tratament cu băi calde la cadă, împachetări cu parafină, bai galvanice, magnetodiaflux, curenti dinamici, ultrasunete, masaj si gimnastică medicală, sub egida SIF Transilvania. Visul frumos n-a durat mult. Activitatea Stațiunii a fost suspendată, deși patrimoniul era încă intact și, potrivit studiilor făcute, zona ar putea întrece Băile Tușnad din punct de vedere turistic. În 2015, scriam că SIF Transilvania nu mai asigură conservarea și paza Stațiunii Băile Oglinzi. Cel mai probabil, strategii SIF și-au dat seama că nu pot atrage fonduri europene, atâta vreme cât SIF Transilvania însăși este un fond de investiții, așa că a abandonat stațiunea. În 2016, scriam că stațiunea risca să intre în insolvență, acționar majoritar fiind tot SIF Transilvania.

În 29 iunie 2017, a avut loc semnarea contractului de vânzare – cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de SIF Transilvania la Staţiunea Oglinzi SA, cu suma totală de 1.804.360, 8 lei și plata în mai multe tranșe. Astfel, Primăria Târgu Neamţ a devenit oficial acţionar majoritar, cu 85.69 % din acțiuni.Î n urma acestei tranzacții, orașul Târgu Neamț a preluat controlul asupra SC STAȚIUNEA OGLINZI SA, obiectiv care joacă un rol esential pentru păstrarea titlului de zonă turistică de interes national.


Principalele obiective ale Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România, din care face parte și Stațiunea Oglinzi, sunt: oferă asistență strategică și tehnică stațiunilor care ar dori să se asocieze într-o astfel de rețea; ajută stațiunile balneare și balneoclimatice să găseasca finanțările necesare; veghează la buna derulare a proiectelor de investiție și la respectarea standardelor urbanistice și turistice elaborate în cadrul asociației. În conformitate cu planul de acțiuni, cuprins în strategia de dezvoltare a turismului balnear, coerența de ansamblu a rețelei este în sarcina asociației (promovare, creare de mărci, proiecte).

  • VEZI ȘI:
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate