Cod PORTOCALIU de ploi abundente în Neamț, până la ora 23.00

0

Sâmbătă, 30 iunie, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea de Cod PORTOCALIU de ploi însemnate cantitativ  în județul Neamț. Atenționarea este valabilă până diseară, la ora 23.00:

ACTUALIZARE
AV
ERTIZARE METEOROLOGICĂ

  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 10 – 01 iulie, ora 06;
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică;

     În intervalul menționat, în Moldova, local în Transilvania și Maramureș, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice șintensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

     Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 10 – 30 iunie, ora 23;
Fenomene vizate: ploi abundente;

Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.      

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate