De ce hainele organice pentru copii reprezintă cea mai bună alegere

0

Pielea fină și fragilă a celor mici necesită o atenție specială. Acest lucru este valabil mai ales în primele luni de viață, când bariera formată de derm este încă foarte permeabilă. Alegând să îți îmbraci bebelușul cu haine din fibre organice, îi protejezi pielea delicată și, în același timp, păstrezi resursele planetei.

Fibra organică, un material mai sănătos pentru pielea bebelușului

Cultivarea convențională a bumbacului, care este în prezent cea mai răspândită fibră textilă din lume, utilizează un număr mare de produse nocive pentru organism: pesticide toxice, îngrășăminte chimice etc. Aceste substanțe, precum și diferitele tratamente aplicate ulterior țesăturii (cum ar fi coloranții), pot migra în fibră și apoi în piele, declanșând reacții cutanate și chiar alergii.

Pe de altă parte, bumbacul organic nu conține substanțe chimice. Este cultivat fără pesticide, este înălbit fără clor și vopsit fără bromură. Reține că eticheta OEKO-TEX 100 garantează că bumbacul nu este dăunător pentru piele. Un articol de îmbrăcăminte confecționat din fibre organice cu această etichetă garantează o țesătură inofensivă și fără alergii, ideală pentru pielea sensibilă a copiilor mici. Alege un magazin de haine organice pentru copii pentru a beneficia de cele mai bune și mai calitative haine.

Hainele organice, o alegere de calitate

Un alt avantaj major al hainelor organice este calitatea. Fibrele organice sunt mai groase decât fibrele  tradiționale dar și mai moi. Fie că alegi haine organice pentru o fetiță sau un băiețel, poți fi sigur că ținuta va fi mai confortabilă de purtat și mai durabilă.

Cultura fibrelor organice păstrează resursele planetei

Cultura convențională a bumbacului este a doua cea mai poluantă industrie de pe planetă. Îngrășămintele chimice, pesticidele și metalele grele utilizate poluează solul, aerul și apele subterane. De asemenea, necesită cantități mari de apă.

Acolo unde cultura convențională a bumbacului poluează și risipește, bumbacul organic conservă și economisește.

După cum sugerează și numele, bumbacul organic este cultivat în conformitate cu principiile agriculturii organice, adică fără pesticide sau îngrășăminte chimice, de la sămânța de bumbac până la țesut.

Semințele selectate nu conțin OMG-uri. Acestea necesită mult mai puțină apă, dar sunt și mai rezistente. În aceeași ordine de idei, terenul pe care se cultivă o cultură organică trebuie să fi fost lipsit de toate insecticidele și erbicidele timp de cel puțin trei ani. Astfel cultivat, solul se reînnoiește mai ușor, iar speciile din jur sunt conservate. Un lucru bun pentru planetă!

Prin interzicerea utilizării pesticidelor și a altor substanțe chimice, agricultura organică protejează lucrătorii. Fermierii și familiile lor sunt mai sănătoși, deoarece nu mai sunt expuși la aceste substanțe periculoase, care sunt interzise de OMS. De asemenea, le permite să își îmbunătățească marjele de profit prin economisirea costurilor cu pesticidele și îngrășămintele.

Hainele pentru copii combină fibrele organice și estetica! Există în ziua de azi o colecție diversificată de haine organice pentru bebeluși, pentru un respect absolut al pielii acestora.

Body-uri, tricouri, salopete, cardigane, dar și veste si jachete, alege din colecția bogată de haine organice pentru copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate