DGASPC Neamț caută persoane dornice să devină asistenți maternali

3

Nemțenii care iubesc copiii, care doresc să se ocupe de creșterea și îngrijirea micuților aflați în dificultate și cărora le-ar plăcea să aibă un serviciu la domiciliu pot depune cereri în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist. DGASPC Neamț dă startul unei noi sesiuni de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică atestată în condiţiile legii care asigură la domiciliul său creşterea și îngrijirea copiilor pe care îi primeşte în plasament. 

Salariul unui asistent maternal este cuprins între 3.200 și 5.000 de lei brut în funcție de numărul de copii pe care îi are în plasament dar și de alte condiții legale (vârstă, vechime în muncă, etc), la care se adaugă voucherele de vacanță

Persoanele care doresc să devină ”părinți de profesie” trebuiesă fi absolvit minimum 10 clase și o școală profesională, să dețină o locuință decentă pentru nevoile unui copil, să nu aibă cazier judiciar, să nu fie decăzute din drepturile părinteşti și să nu aibă boli cronice transmisibile. Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, solicitantul și membrii familiei care locuiesc în casa unde va ajunge în plasament copilul vor fi evaluați  psihologic de către specialiştii DGASPC, după care asistenţii maternali şi familiile lor urmează cursuri gratuite de perfecţionare şi instruire. 

Noua sesiune de recrutare este parte a proiectului cu finanțare europeană ”TEAM-UP” inițiat de  Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții derulat la nivel național în parteneriat cu toate direcțiile pentru protecția copilului cu scopul creșterii calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității.

La data de 31 decembrie 2019 în evidențele DGASPC Neamț erau 405 asistenți maternali profesioniști care aveau în grijă 534 de copii cu măsură de protecție plasament la asistent maternal profesionist. 

Persoanele interesate să devină asistenți maternali pot solicita informații suplimentare la sediul DGASPC Neamț, din Piatra-Neamț, str. Alexandru cel Bun, nr. 11 (lângă Colegiul Calistrat Hogaș) sau la telefon: 0727227196.

  • informații furnizate de DGASPC Neamț
3 Comentarii
  1. Angelica spune

    Imi doresc si eu sa mai pot avea grija de copii ai nimanui. Am mai incercat dar mi s-a spus ca nu pot că nu am licceul. Eu am 10 clasr si conditi foarte bune , imi doresc daca se poate. Va multumesc!

  2. Oana Roxana spune

    Incerc de vreo 3 ani dar m-i sa spus ca imi trebuie liceul,acuma fac si liceu…doar ca sa pot da o mana de ajutor unui copil…eu am doi copii pe care ii cresc singura, tata are o fata in plasament din 2004…este ochii nostrii…EU am 10 clase,am o diploma de croitorie, si sunt inscrisa la liceu clasa a 11 a….asi dori sa stiu daca pot sau nu….

  3. Ditu rodica spune

    Am 10 clase îmi doresc mult sa am grija de un copil sunt dispusa sa fac și cursuri am lucrat o lunga perioada în Italia cu copii am și referințe acum mam retras acasă sa rămân dacă e posibil aștept un raspuns

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate