Evenimentul „Citadele culturale nemțene” va avea loc mâine, 3 iunie. Un spectacol în care se vor îmbina muzica și arta plastică, cu intrare liberă

0

Pe 3 iunie 2022, Târgu Neamț se transformă într-o citadelă culturală, o fortăreață cu adevărat artistică, pusă în slujba promovării culturale a comunității nemțene.

Evenimentul “Citadele culturale” nemțene, organizat de Casa Culturii “Ion Creangă” și Asociația Pro Valores propune o întâlnire sincretică, în care se vor îmbina muzica și arta plastică.

Protagoniști vor fi membrii excepționalului ansamblu „Musica Viva” și pictorul Ștefan Potop.

Spectacolul de sunet și culoare va avea loc vineri 3 iunie, ora 17, în Sala de spectacole a Casei Culturii “Ion Creangă” din TârguNeamț.

În programul desfășurat sub genericul „Călătorie în lumea dansului” se vor îmbina opusuri de: Constantin Dimitrescu, Frederic Chopin, Fazil Say, Paul Constantinescu, Manuel de Falla și Bella Bartók, cu lucrări pline de culoare semnate de unul dintre cei mai importanți pictori români, maestrul nemțean Ștefan Potop.

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de către pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput și realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice. Pasiunea pentru muzica de camera a dat nastere, de-a lungul anilor, unor proiecte de succes realizate în țară și în străinătate. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și șef de partidă al Orchestrei Naționale Radio. În anul 2019, Ansamblul Musica Viva a realizat un compact disc inedit: “O calatorie in secolul XX” – Sonate pentru violoncel si pian de Martinu, Sostakovici si Poulenc.

Pictorul Ștefan Potop s-a născut la Tazlău, județul Neamț, în 1960. A urmat Liceul de Artă din Bacău și Facultatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași, promoția 1987, cu diploma de licență în profilul Arte Plastice, specializarea pictură, restaurare. Este profesor la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț și președinte al Filialei Neamț a Uniunea Artiștilor Plastici din România. Lucrările sale au făcut obiectul unor expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate: Piatra Neamț, Iași, Bacău, București, Chișinău, Veneția, Praga sau Bruxelles.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate