„Haideți și să finalizăm ceea ce ați promis că se va face în județul Neamț. Voi veni să monitorizez”- ministrul Cuc

0

Joi, 18 iulie, Răzvan Cuc- ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrărilor la obiectivele de infrastructură din județul Neamț, împreună cu directorul general CNAIR și președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.

Ministrul s-a deplasat pe șantierul de pe DN 15, Poiana Largului – Bicaz, unde, în prezent, sunt executate lucrări de refacere a corpului drumului în zona afectată, înlocuirea zidului de sprijin, refacerea șanțurilor de scurgere și montarea de parapet metalic.

Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrări de reparații asfaltice pe suprafețe întinse, executate în regie, de Secția de Drumuri Naționale Piatra Neamț.

”La începutul mandatului, în județul Neamț, am spus că se vor asfalta 150 km. Până în prezent s-au asfaltat 80 km, urmând ca încă 70 km să se facă între Moțca și Castelul de Apă și între Târgu Neamț și localitățile învecinate. Aici am fost în luna martie și încă nu se întâmplase nimic. Acum vedeți că lucrurile au luat o altă turnură. Investițiile vor continua.

Un alt lucru foarte important: vorbeam de lansarea proiectului de Drum Expres Bacău – Neamț. Iată că am ajuns la final cu această procedură: s-au depus 4 oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR să întrunească, de urgență, Comisia și să evalueze acest proiect, astfel încât până la sfârșitul lunii august să avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ca și țintă ne-am propus ca la sfârșitul lunii iunie 2020 să lansăm proiectarea și execuția. Deși perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma, care va fi desemnată câștigătoare să comprimăm acest termen.

Spuneam, la un moment dat, în 2017, când am fost aici în prima vizită la Poiana Lacului Bicaz, vorbim de un drum cu un impact turistic foarte mare, un drum care este tranzitat de mulți turiști, un drum care a fost construit în perioada de după cel de-al doilea Război Mondial, că nu s-a mai intervenit de foarte mult timp. Iată că Guvernul a alocat sume semnificative pentru asigurarea drenajelor, scurgerilor și elementelor de siguranță. Se lucrează intens și o să mergem acum să vedeți exact ce se întâmplă la fața locului. L-am rugat pe domnul Laicu (directorul DRDP Iași), dacă tot ne apucăm de o treabă, să o facem până la capăt. Să nu mai facem doar fragmente. Să identifice toate punctele nevralgice astfel încât să putem aloca sumele necesare și să închidem absolut toate problemele pe acest drum, (…)

Haideți și să finalizăm ceea ce ați promis că se va face în județul Neamț. Voi veni să monitorizez, să văd că lucrurile se întâmplă așa cum am promis și continuați în același ritm alert cu partea de întreținere. Am fost acum pe câteva poduri și am văzut că trebuie lucrat. Lucrați și la parapete”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„(…) Mă bucur că avem parte de susținerea lui (ministrul Răzvan Cuc- n.r.) pentru a reuși să ne onorăm promisiunile făcute nemțenilor care merită o infrastructură rutieră modernă.

Așa cum am promis oamenilor, și suntem de cuvânt, am reușit să finalizăm un drum extrem de important pentru economia județului nostru. Pe drumurile naționale care fac legătura cu mănăstirile Văratec și Agapia s-au executat lucrări de modernizare, urmând ca, în perioada următoare, pe tronsoanele de drum dintre Humulești și Pluton și de la Castelul de Apă până la Moțca, la limita cu județul Suceava, să fie turnat covor asfaltic.

Așadar, sunt investiții extrem de importante pe care Ministerul Transporturilor le face în județul Neamț și doresc să le mulțumesc în numele locuitorilor județului nostru!”, transmite Ionel Arsene- președintele CJ Neamț.

Ministrul Răzvan Cuc a precizat că va continua seria de vizite pe șantierele obiectivelor de infrastructură gestionate de minister pentru a se asigura că lucrările se vor finaliza în termenele asumate de către antreprenori și cu respectarea standardelor de siguranță și calitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate