Înscrierea copiilor direct în clasa I. Precizări ISJ Neamț

0

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrisi în învățâmântul primar în anul scolar 2015-2016 si ai căror pârinti solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculați, doar pentru anul scolar 2016-2017, în clasele deja existente, pe locurile disponibile, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Neamț.clasaI-11-400x200

Astfel, părinții care au copiii cu vârsta de șapte ani împliniți până la 31 august 2016 îi pot înscrie direct în clasa I, fapt care nu era prevăzut în metodologia pentru înscrierea la învățământul primar. Începând de luni, 22 februarie, până pe 28 februarie, părinții care au copii de șapte ani pot să meargă la unitățile de învățământ fie din circumscripție, fie la alte unități școlare care au locuri disponibile, pentru a depune cerere.

Atenție, depunerea solicitării de înscriere în clasa I se face direct la unitățile școlare, neexistând posibilitatea completării online. De asemenea, în solicitările părinților/tutorilor/ reprezentanților legali se va menționa cauza amânării înscrierii în învățământul primar.

Copiii care nu vor avea loc la școala pentru care au optat inițial părinții se vor înscrie la școala de circumscripție. Procedura interzice ca părinții să-și înscrie copiii la mai multe unități școlare.

Solicitările vor fi verificate și centralizate în unitățile de învățământ și transmise inspectoratului școlar, spre avizare, până la 1 martie.

 

sursa: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate