“Learning to undertake”, o nouă oportunitate pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț

1

În perioada 1 octombrie 2017- 30 august 2018, Colegiul Tehnic Ion Creangă (CTIC) din Târgu Neamț implementează proiectul “Learning to undertake”, de tip parteneriat strategic KA2.

Finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +, proiectul reunește elevi din cinci instituții de învățământ din mai multe țări europene: Spania, Franța, Suedia, Portugalia și, nu în ultimul rând, România.

Scopul proiectului constă în promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, în facilitarea accesului la schimbul de bune practici, precum și în integrarea elevilor din medii dezavantajate sau cu  mai puține oportunități în societate.

Pe durata implementarii proiectului, cele 5 instituții școlare vor desfășura activități de predare –învățare într-un cadru non formal. Cu acest prilej, elevii de la CTIC au numeroase oportunități de a se dezvolta personal și profesional.

„În stabilirea activităților proiectului, fiecare instituție parteneră a avut în vedere atât deficitul actual de competențe antreprenoriale în rândul elevilor, cât și necesitatea combaterii/ prevenirii marginalizării socio-profesionale a grupului țintă pe piata muncii. În contextul actual al pieței muncii, tinerii au nevoia reală de formare profesională și pregătire pentru carieră, încă din timpul liceului, precum și de plasarea lor în companii care să le facilteze accesul mai ușor de la școală în câmpul muncii”, precizează prof. coordonator proiect Gianina Roșca.

În perioada 16-21 octombrie a.c., la CTIC se desfășoară întâlnirea transnațională de proiect. Un grup de 45 de persoane, elevi şi profesori, își desfășoară activitățile în sălile acestui colegiu din Târgu Neamț. În demersul lor didactic, sunt îndrumați de profesori cu experiență în firme de exercițiu (prof.Raluca Vântu si prof.Eugenia Niculescu).

La nivelul parteneriatului s-a creat o companie virtuală international -o agenție de turism denumită Time of Europe. Aceasta va permite elevilor să dobândească cunoștințe economice reale.

Obiectivul general al întâlnirii din România este întocmirea unui business plan al companiei virtuale Time of Europe TOE .

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii se familiarizează cu activităţile specifice unei firme reale, realizează pachete turistice, promovează Ținutului Neamțului prin vizite culturale, își perfecționează limbajul de afaceri și dezvoltă competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic.

De asemenea, au loc întâlniri cu antreprenori de succes la nivel regional, prin organizarea unei vizite la Universitatea “Al. I. Cuza”  FEEA –secția Turism- și organizarea unui workshop (pictura pe linguri de lemn).

„Trebuie subliniat că aceste activități se desfășoară prin metode nonformale, care stimulează la elevi creativitatea, gândirea critică, rezolvarea de probleme, luarea de decizii, asumarea responsabilităţii, lucrul în echipă, iniţiativă, perseverenţă; autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale”, a conchis prof Gianina Roșca, coordonatorul proiectului “Learning to undertake”, de la CTIC Târgu Neamț.

1 Comentariu
  1. ionut spune

    singura problema este ca, cu toate ca se tine in CTIC, firma de anul trecut de la CTIC care a ajuns la etapa regionala la Business Plan nu poate participa la aceste evenimente, ci doar firma doamnei Raluca V. care este de altfel din Agapia ci nu de la CTIC. F. frumos din partea dumneaei 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate