Luceafărul, manifestare cultural – artistică organizată de CNSM

0

Joi, 15 ianuarie, elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare” au desfășurat manifestarea artistică și culturală „Luceafărul”, una dintre activitățile derulate în cadrul proiectului „Creanga de Aur”.

Invitatul special al manifestării a fost prof. poet Gheorghe Simon, el însuși fiind fost absolvent al Colegiului „Ștefan cel Mare”. Acesta le-a împărtășit liceenilor gândurile sale despre ceea ce a însemnat pentru literatura română și pentru poporul român miracolul eminescian. Pentru efortul de a le fi alături la acest moment aniversar, organizatorii i-au oferit o diplomă de excelență.

Elevii din clasele a IX-a și a XII-a, coordonați de profesorii de limba și literatura română,  au pregătit câteva momente artistice pentru omagierea lui Mihai Eminescu, la 165 de ani de la nașterea marelui poet național.  Cei 30 de liceeni au fost răsplătiți cu diplome și cărți pentru rezultatele obținute la cele două secțiuni ale concursului, Recitare și Creație Poetică. S-au remarcat în mod deosebit Mădălina Așchiopoae, Iuliana Gaman și Adina Dandu, care au obținut premiul I la secțiunea Creație Poetică. Mălina Apopei, Mădălina Grigoraș și Andrei Manolache s-au evidențiat la secțiunea Recitare.

Proiectul educațional „Creanga de Aur”, coordonat de prof. dr. Elisabeta Pascu, a fost desemnat câștigător de Fundația „Mereu Aproape” din București, în cadrul programului de granturi de cărți Books 4 youth II. Astfel, liceenii din clasele a XI-a și a XII-a beneficiază de 1000 de volume de carte, literatură școlară, autori clasici români.

Activitățile desfășurate în cadrul priectului (printre care și cea din luna ianuarie, denumită „Luceafărul”) se dovedesc a fi de real ajutor elevilor care se pregătesc să susțină examenul de simulare a Bacalaureatului la Limba și literatura română, iar mai apoi, examenul de maturitate. Participând la acest proiect, elevii cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani sunt stimulati să-și îmbogățească comunicarea orală și au ocazia de a-și evalua proprii colegi, jurizând, alături de profesori și invitați, concursuri literare sau artistice, într-un mediu ambiental propice experiențelor culturale.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate