Meşteşugăritul e mişto! – a ajuns la final

2

Proiectul Meşteşugăritul e mişto! ce a avut ca scop revalorizarea meseriilor traditionale ale minoritatii etnice rrome, s-a incheiat dupa o perioada de patru luni. La eveniment au participat toti cei implicati in proiect, alaturi de coordonatorul pricipal, Bogdan Miltiade, si au avut ca invitati pe primarul Daniel Harpa, directorul Liceului „Vasile Conta” Karina Cojocariu si altii. In sala de sedinte a Consiliului Local discursurile si multumirile au fost adresate reciproc.

”Am reusit sa facem o echipa buna, ce va schimba mentalitati, sper eu”, a spus unul dintre voluntarii proiectului.

”Pata neagra, cand e vorba de Humulesti este etnia rroma, imi pare rau dar asa este. Sper ca se va schimba acest lucru. Felicitari si sper ca vor mai urma astfel de proiecte”, a declarat un consilier local.

”Bogdan, a dat o idee foarte buna, sa nu se uite meseria noastra. Ar fi pacat sa dispara. Speram ca dumneavoastra ne veti sprijini in continuare cu partea materiala”, a adaugat mesterul de etnie rroma, Gheorghe Copot.

Proiectul implementat de un grup de voluntari de la Liceul Tehnic „Vasile Conta”, in colaborare cu Asociatia Pro Ipsi 2012 a fost finantat de Comisia Europeana Europeana in cadrul Programului „Tineret in Actiune”. Initiativa tinerilor a fost desfasurata in orasul Targu Neamt, dar campania de promovare a proiectului s-a derulat si in Municipiul Piatra Neamt, Bicaz si Roman. In prima parte a proiectului au fost formati in cadrul unui training, 18 tineri cu varste cuprinse intre  15 si 20 de ani. Acestia s-au familiarizat cu cele mai frecvente instrumente si metode de educatie nonformala in vederea promovarii proiectului. In cea de-a doua parte, s-a infiintat atelierul mestesugaresc in comunitatea de rromi din Humulesti, unde 18 cetateni de etnie rroma au prelucrat obiecte din metal, lemn si au confectionat articole de imbracaminte traditionala. Obiectele mestesugarite, au fost expuse timp de patru saptamani in Targu Neamt, Piatra Neamt, Bicaz si Roman, dar si in mediul online pe site-ul si pagina de facebook a Asociatiei Pro Ipsi 2012.  Bugetul total al proiectului s-a ridicat la suma de 4500 de euro.

Viorela Gherasim

2 Comentarii
  1. ioan spune

    bravo!!!!!

  2. roland spune

    da, un lucru ok!!!, dar pe cand il vedem si pe „celebrul” paraipan sau pe dinu copot facand un lucru serios in afara gainariilor si nemerniciilor care au facut ca atunci cand vezi un tigan sa-ti tii strans strans de tot buzunarele???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate