Minune la mormântul părintelui Iustin Pârvu?

1

Călugării de la Mănăstire Petru Vodă au observat un fenomen ciudat la mormântul părintelui Iustin Pârvu. Condensul din interiorul geamului care protejează florile de pe mormânt nu se formează și în zona unde este capul duhovnicului. În lipsa unei explicații științifice, se vorbește depre o posibilă minune făcută de părintele Iustin Pârvu.

Întâmplarea este relatată pe site-ul oficial al Mănăstirii Petru Vodă:

„De mai mult de o săptămînă s-a observat la mormîntul Părintelui Justin un fenomen legat de condiţiile atmosferice exterioare: pe geamul de deasupra mormîntului vaporii de apă ce ies din pămînt se condensează într-un mod mai puţin obişnuit. În timpul zilei, dacă temperatura urcă peste 0 grade, în dreptul capului părintelui nu este nici un fel de condens, ci geamul este curat. În timpul nopţii şi atunci cînd temperatura scade sub 0 grade, condensul îngheaţă în forma trupului, iar în dreptul feţei îngheţul are un aspect distinct.

Geamul de deasupra mormîntului a fost adus de maicile de la Mănăstirea Paltin, pentru a proteja pe durata iernii florile pe care le aduc în fiecare săptămînă pentru a împodobi mormîntul. Am amînat mai multe zile relatarea fenomenului pentru a fi siguri că ceea ce vedem nu e o întîmplare, o părere.

Nu ne grăbim să afirmăm că este vorba de o minune, ci înţelegem şi prin aceasta că Părintele Justin este viu, pentru că sufletul său a fost cel mai viu suflet din cele pe care le-am întîlnit în această viaţă, şi că este adevărat ceea ce a spus cuiva în anul 1999: >Nu vă mai plîngeţi că ce va fi după ce am să mor! Dar ce, măi, mă duc să dorm?<„.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. uncetatean spune

    E un simplu transfer termic insotit de umiditatea produsa la schimburile termice , si de inertia termica a corpului(capului) ce se afla mai aproape de un alt corp (sticla). Mai exact – pamantul acumuleaza in timpul zilei o caldura , care pe timpul noptii e degajata catre mediul exterior (datorita principiului de egalizare a temperaturilor intre doua medii) , iar la ridicarea caldurii , aceasta cand intalneste un corp rece(cu o conductivitate marita si inertie mica – adica sticla) ajunge sa condenseze pe suprafata acesteia . In zona capului-craniului , datorita masei acestuia (ce acumuleaza caldura -de la pamant noaptea si de la soare ziua, si datorita inertiei termice) si a faptului ca se afla mai aproape de suprafata de contact cu geamul (duce la un transfer mai rapid de caldura pentru egalizare) , iar acea zona nu ajunge la parametrii de producere a condensului , decat intr-o mica masura , fata de restul zonei unde curentii de aer produsi de densitatea aerului si a temperaturii , sunt impinsi pe suprafata interioara a geamului, favorizand producerea condensului.
    Incercati acest experiment acasa (intr-o perioada cu temperaturi mai scazute ) prin dispunerea in fata geamului(inchis) de la baie (de exemplu – pentru ca acolo am avea o umiditate mai ridicata) un mic corp -obiect , apoi dimineata analizati aria de producere a condensului pe geam.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate