Noi avertizări meteorologice. Cod galben și portocaliu în județul Neamț

0

Update: Duminică, 29 octombrie, în intervalul orar 6.10- 10.00 zona de munte a județului Neamț este sub avertizare meteorologică de tip cod galben. La peste 1500 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80-90 km/h, potrivit ANM.

Știre inițială:

Vremea rea a pus stăpânire pe întreaga țară, inclusiv județul Neamț. Meteorologii au emis noi avertizări de tip Cod Galben/ Portocaliu. Următoarele zile vor fi cu vânt puternic, precipitaţii mixte în jonele joase şi ninsoare şi viscol pentru zonele montane.Știre inițială:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: vânt intens, disconfort termic; precipitații mixte în nord, nord-vest și centru;
Interval de valabilitate: 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00;
Zone afectate: toată țara.

      În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.
Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

COD PORTOCALIU

Zone afectate: zonele de munte;
Fenomene vizate: vânt tare, ninsori viscolite, strat consistent de zăpadă;
Interval de valabilitate: 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00.

      Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

În funcţie de evoluţia şi de intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate