Primarii și cea mai mare problemă a localității lor [Târgu Neamț+comunele învecinate]

0

Am întrebat mai mulți primari din zona Târgu Neamț care este cea mai mare problemă a localității pe care ei o gospodăresc, în prezent. Iată ce răspunsuri am primit:

Daniel Harpa, primarul orașului TÂRGU-NEAMȚ: Sistematizarea rutieră. Orașul este tranzitat de un număr foarte mare de autovehicule, iar infrastructura existentă  nu face față, fiind gândită pentru nivelul anilor ’80- ’90.


Adrian Neculai Nastasă, consilier primar AGAPIA: Necesitatea racordării de urgență a comunei noastre la conducta de gaz metan.


Acozmei Emilia, primarul comunei BĂLȚĂTEȘTI:   Cea mai mare problemă a localității este alimentarea comunei cu gaz metan.


Lozonschi Daniel, primarul comunei BRUSTURI: Apa și canalizarea.


Ion Nechifor, primarul comunei DRĂGĂNEȘTI:Finalizarea lucrărilor de asfaltare a DJ 155B… Avem speranță și promisiuni că se va realiza.


Manea Gheorghe, primarul comunei GHINDĂOANI: Comuna noastră nu este lângă un drum național, ci la o abatere de 2-3 km. În perioada de iarnă este foarte greu, ne trebuie mulți bani pentru întreținerea drumurilor. Suntem într-o zonă de pantă. Bugetul e mai mic decât ne-am dori noi pentru bunul mers al comunei. De asemenea, lipsa locurilor de muncă. Nu sunt decât câțiva mici întreprinzători în Ghindăoani.


Constantin Mătasă, primarul comunei GRUMĂZEȘTI: Nu avem probleme deosebite, cam toate sunt făcute.


Ticușor Vasiliu, primarul comunei PETRICANI: Probleme sunt multe, dar nu cred că pot să zic că e una mai mare ca alta sau că am întâmpinat o problemă majoră pe care să nu o pot rezolva. Încerc să țin pasul cu vremurile și să nu mă plâng de probleme. 


Vasile Dorneanu, primarul comunei PIPIRIG: Într-o comună mare cum e Pipirigul și problemele sunt multe, fie că ne referim la cele care vizează modernizarea infrastructurii- extinderea rețelei de apă (în satele Pluton, Dolhești, Pîțîligeni, Stânca, Leghin), înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, asfaltarea unor străzi și construirea de poduri, fie la modernizarea infrastructurii educaționale sau la oferirea de servicii sociale. Peste toate acestea însă, se impune efectuarea lucrărilor de regularizare, reprofilare și îndiguire (măcar parțială) a râului Ozana și a afluenților săi, deoarece în contextul schimbărilor climatice vor fi mereu probleme în viitor.


Dumitru Bălăjel, primarul comunei RĂUCEȘTI: Una din problemele care ma frământă este finalizarea procesului din instanță pentru a putea continua lucrările la aductiunea de apă în satele Săvești și Oglinzi. O altă prioritate stringentă este lipsa canalizării în comună. Totodată, îmi doresc să reușesc cât mai repede posibil înființarea rețelei de gaz metan.


Vasile Mărculeț, primarul comunei TIMIȘEȘTI: Puține surse de venituri la bugetul local. Operatorii de captare apă nu plătesc taxe și impozite către noi. Pe raza comunei avem Apavital și Apaserv, dar  sunt scutiți prin codul fiscal de plata taxelor și a impozitelor locale. Iar prin activitatea pe care o desfășoară, anumite activități de producție sunt restricționate. Adică dezvoltarea economică pe raza comunei are de suferit. Avem proiecte multe, finanțate ori în curs de finanțare, dar nu putem acoperi acele cofinanțări, din cauză că bugetul local este redus.


Butnariu Petru Dorin, primarul comunei ȚIBUCANI: Infrastructura pe partea județeană. Comuna este traversată de DJ 155 și cred că ar trebui o reabilitare asupra acestui drum.  Dacă aș găsi un sprijin din partea Consiliului Județean, aș fi foarte fericit.


Tănăselea Ion, primarul comunei URECHENI: Cea mai arzătoare problemă ar fi al doilea microbuz școlar pentru  deplasarea elevilor. Avem doar un microbuz, ne-ar trebui un al doilea. Am făcut demersurile necesare la Prefectura Neamț, ni s-a promis că la începutul anului 2019 vom avea și cel de-al doilea microbuz școlar.


Maria Adriana Petrariuprimarul comunei VÎNĂTORI- NEAMȚ: Întotdeauna există loc de mai bine. Ca un exemplu, ca să înțeleagă toată lumea: când ești acasă întotdeauna găsești ceva de făcut ca să îți fie bine, că faci curățenie, că ai de spălat geamuri, că ai animale pe care trebuie să le îngrijești, că trebuie să îngrijești pământul ca să ai de-ale gurii, ești în permanență ocupat. Așa e și la conducerea unei comune așa de mare și frumoasă cum e a noastră. Întotdeauna ești ocupat. Așa că întrebarea corectă ar fi: care e cea mai mare problemă cu care mă confrunt în ceea ce privește conducerea comunei? Nepăsarea unora, dezbinarea din partea altora. Cu toate acestea, sper ca Dumnezeu să mă țină sănătoasă și puternică pentru a putea realiza tot ceea ce mi-am propus pentru comună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate