Proiectul Corp profesionist de observatori voluntari, finanţat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

0

 

Corp profesionist de observatori voluntari

Încheierea proiectului

Asociaţia Pro Democraţia Club Târgu Neamţ, a derulat în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2012, proiectul Corp profesionist de observatori voluntari, finanţat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Scopul proiectului: realizarea de alegeri corecte şi transparente, bazate pe respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti ale alegătorilor.

Acest proiect a urmărit realizarea unui corp profesionist de observatori voluntari, care să deservească procesele electorale care se vor desfăşura în oraşul Târgu Neamţ şi comunele limitrofe (aproximativ o populaţie de 55000 de persoane). Cei 24 de observatori formaţi au observat alegerile alături de alţi 21 de observatori recrutaţi  in cadrul colegiului 7 deputaţi si colegiului 3 senatori din circumscripţia 29 Neamţ. Au fost instruiţi un număr de 22 de persoane in cadrul cursului de formare a corpului profesionist de observatori care au acum la dispoziţie si un site unde pot găsi informaţii utile si cei care doresc sa devina voluntari se pot înscrie. Au fost realizate in afara proiectului si afişe de recrutare si un spot radio de promovare a proiectului si a observării alegerilor, fiind realizate si 100 de ghiduri ale observatorului profesionist.

Corpul profesionist de observatori voluntari format va putea să se implice în mod direct în viitoarele procese electorale pe termen mediu şi scurt, evitând în acest fel o dinamică negativă a membrilor acestui corp, fapt care ar conduce la scăderea calităţii actului de observare. Acestui corp profesionist i se va alătura si alţi voluntari care vor fi formaţi pe parcursul anilor următori pentru a avea un corp profesionist la nivelul întregului judeţ dar care va putea observa si alegerile din afara graniţelor tarii, Ucraina si Republica Moldova.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate