Recreează-te prin voluntariat

0

       Asociaţia Puzzle OptimEast este parteneră în proiectul naţional Săptămâna Naţională a Voluntariatului iniţiată de organizaţia ProVobis din Cluj Napoca. Cu această ocazie Puzzle OptimEast a organizat vineri, 16 mai 2014 la orele 13.00 un seminar de informare cu privire la experienţa de voluntariat şi de prezentare a beneficiilor implicării în activităţi extraşcolare. Activitatea a avut loc la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Tîrgu Neamţ. La seminar au fost prezenţi şefi ai claselor de la cele 3 licee din oraşul mai sus menţionat: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” şi Liceul Tehnologic „Vasile Conta”.

      Elevii claselor IX- XII au fost informaţi cu privire la beneficiile implicării în activităţi de voluntariat, cu tipul de activităţi, proiecte pe care le pot desfăşura. Reprezentanţii Asociaţiei Puzzle OptimEast le-au prezentat tinerilor beneficiile şi realizarile pe care le-au avut în urma implicării în diverse activităţi. Pentru a înţelege mai bine ce presupune a lucra într-o echipă pentru o anumită activitate elevii au fost realizat scurte activităţi de grup. Tinerii au aflat mai multe lucruri despre voluntariat şi s-au relaxat timp de o oră şi jumătate.

      Spre final tinerii au aflat mai multe despre proiectele viitoare şi planurile organizaţiei şi au fost invitaţi să se implice în activităţile organizaţiei, şi dacă vor să se organizeze o anumită activitate în oraş să o prezinte membrilor asociaţiei pentru a vedea modul în care ar putea fi implementată.

      Aceasta este prima din activităţile pe care Asociaţia Puzzle OptimEast îşi propune să le desfăşoare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tinerilor din oraşul Tîrgu Neamţ şi împrejurimi şi pentru a le diversifica alternativele de petrecere a timpului liber. Majoritatea membrilor organizaţiei sunt studenţi sau au finalizat studiile şi au copilărit în Tîrgu Neamţ. Fiind implicaţi în diverse activităţi, proiecte au beneficiat de multe avantaje şi acum vor să vină în ajutorul tinerilor din oraşul natal şi să le prezinte oportunităţile pe care le pot avea şi cum pot să se dezvolte cât mai eficient pentru aajunge la rezultatele pe care şi le doresc.

Viorela Chiper

Preşedinte Asociaţia Puzzle OptimEast Tirgu Neamţ

[email protected]

0741195664

2

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate