Tehnologie inovativă – imprimarea 3D, ce este și în ce domenii se folosește?

0

Imprimantele 3d sunt acei robotei industriali care printr-un proces aditiv produc un obiect tridimensional după o schiță realizată într-un soft. Acest proces se poate face fie prin extrudare, steriolitografie sau imprimare cu pulbere. Pentru că este nevoie uneori foarte repede de anumite obiecte, imprimanta 3D este cea mai potrivită alegere, deoarece aceasta are capacitatea de a produce un anumit obiect într-un timp scurt, de aproximativ 48 ore.

În ce domenii se folosesc imprimantele 3D?

Folosirea imprimantelor 3D este extrem de răspândită în zilele noastre, acestea existând atât în cadrul fabricilor și zonelor industriale, cat și în casele oamenilor. În țări mai avansate se folosesc inclusiv în medicină la producerea de organe care se folosesc apoi la transplant. Un alt domeniu unde se utilizează imprimarea 3D este arhitectura, pentru crearea de machete ale unor clădiri sau construcții.

În cinematografie și artă se folosește imprimarea 3D pentru crearea de măști și costume. În criminalistică se pot recrea sau repara anumite probe importante sau obiecte deteriorate care sunt necesare pentru soluționarea cazurilor.  Poți să îți cumperi imprimante 3D pentru uzul casnic, ce trebuie să știi însă este că acestea se aleg în funcție de volumul de obiecte produse, în primul rând, și că vei putea produce cu ele obiecte decorative pentru tine sau cei dragi.

Ce consumabile sunt necesare pentru imprimarea 3D?

Pentru imprimarea 3D la tine acasă ai nevoie de o imprimantă mică, nu foarte complicată. Materialul  pe care îl vei folosi la imprimat ar trebui să fie filamentul de tip PLA sau ABS, unele imprimante folosesc anumite rășini lichide însă acestea sunt mai greu de controlat și manipulat. Filamentul de tip PLA este non toxic și este fabricat din amidon, însă trebuie să știi că acesta este sensibil la căldură, astfel că este de preferat să nu lași obiectele produse astfel în condiții de temperatură ridicată sau în bătaia soarelui.

Este de preferat să alegi un filament într-o culoare ușor de folosit, iar cea mai comună este albul, deoarece poate fi pictată și colorată în orice altă culoare. Vei avea nevoie și de un soft în care să îți creezi fișierul care urmează să fie imprimat. Vei putea astfel să obții obiecte pe care ți le dorești la tine acasă. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate