Top cele mai bune credite pentru studenți din România

0

Educația nu e gratuită, sau cel puțin nu până te formezi cu totul ca persoană. Este bine ca în acest sens poți accesa anumite credite care să te ajute la finalizarea studiilor.

Semnificația unui credit pentru studenți

Un credit pentru studenți reprezintă modalitatea prin care un student care nu își poate susține financiar studiile și care nu are nici varianta de ajutor din partea familiei.

Acesta poate apela la un credit pentru nevoi speciale destinat în mod special studenților, fie că vorbim despre un student fără sursă de venit, caz în care are nevoie de un coplătitor pentru accesarea creditului, sau un student cu venituri care poate să acceseze el singur acest credit.

Băncile verifică cu atenție întrebuințarea banilor primiți, astfel că aceștia trebuie să fie redirecționați exclusiv către zona de studiu, iar cererea pentru acest tip de credit trebuie să se facă doar în situația în care studiile nu ar putea fi continuate altfel.

Criteriile de acordare a creditului pentru studii pot diferii de la o bancă la alta, însă sunt unele care se regăsesc la toate băncile, cum ar fi vârsta de acordare a creditului care trebuie să fie peste 18 ani. Apoi trebuie să fii acceptat la o universitate acreditată, din țară sau din străinătate, iar dacă nu ai nici o sursă de venit trebuie să ai minim un coplătitor. 

Mulți tineri încearcă să obțină un credit fără loc de muncă, cu susținerea părinților (garanții din partea acestora), pentru a-și continua studiile în țară sau în străinătate.

Cum poți utiliza un credit pentru studii

Banii pe care îi primești printr-un astfel de credit pot fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor cu materiale necesare studiului, cum ar fi laptop, cărți, rechizite, suporturi de curs; plata studiilor; taxe de participare la concursuri și manifestări științifice; abonamente culturale; cazare în cămine studențești; articole sportive, muzicale sau alte echipamente necesare dezvoltării în domeniile de specialitate; transport sau deplasări la concursuri; bani necesari pentru participarea la programul Work&Travel. 

Care sunt cele mai populare oferte de credite pentru studenți?

Cele mai populare credite acordate studenților în țara noastră sunt oferite de diferite instituții bancare și se regăsesc sub diferite denumiri, cum ar fi : Credit pentru studii, Împrumuturi cu dobândă zero, Creditul 10, creditul Work&Travel, Pachetul Campus și Studentocard. Instituțiile bancare au diferite condiții de acordare a acestor credite, de aceea este bine să analizezi oferte din partea mai multor instituții pentru a afla care este cea mai bună variantă pentru tine.

În acest scop, există „calculatoare” virtuale care te pot ajuta să analizezi ofertele în urma generării unor rezultate care s-ar potrivi pentru tine după ce tu ai introdus criteriile care te interesează. Astfel că poți primi rezultate în funcție de cheltuielile pe care le presupune taxa de școlarizare la instituția unde îți faci studiile, rata lunară precum și dobânzile percepute de bănci, perioada de rambursare. Folosirea acestor criterii de căutare se poate face în mod gratuit și sunt extrem de utile atunci când nu dispui de foarte mult timp să te duci personal la instituțiile bancare.

Condițiile de rambursare a creditului pentru studenți

În funcție de instituția financiară bancară care alegi să îți ofere creditul vei avea o perioadă de rambursare de până la 7 ani, iar plata ratelor se va face lunar la o anumită dată scadentă. Dobânzile pentru acest tip de credit pot fi preferențiale, fixe sau variabile. Există și o variantă de perioadă de grație, care poate fi de 12, 24 sau de 60 luni, perioadă în care nu plătești ratele ci doar dobânda și comisioanele.

Cum obții un credit pentru studenți?

Pentru a obține un credit pentru studenți ai nevoie în primul rând de anumite documente care nu trebuie să lipsească din dosarul pentru solicitarea creditului, și anume actul de identitate, certificatul de naștere și de căsători, după caz, cererea de credit, adeverința de venit, fie cea a beneficiarului, fie cea a coplătitorului precum și acte doveditoare din partea instituției unde înveți, cum a fi adeverința pentru a dovedi taxele de studiu, alte documente justificative pentru cheltuieli legate de studiu, documente justificative pentru programul Work&Travel.

Șansele de a obține împrumutul cresc dacă ești deținătorul unei proprietăți cu care poți garanta. După verificarea atentă a documentelor depuse, în cazul în care ești eligibil pentru credit, vei putea intra în posesia banilor în aproximativ 2-3 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate