Un elev din Neamț contestă modul de corectare a lucrărilor de la BAC

0

După afișarea rezultatelor după contestații a examenului de Bacalaureat, am primit pe adresa redacției un email de la un elev extrem de nemulțumit de faptul că există diferențe mari între notele inițiale și cele corectate după contestații.

ISJ Neamț confirmă această situație de fapt. Conform statisticilor de după contestații, în Neamț din totalul de 1597 de contestații, 108 teze nu au avut modificări, 1062 de teze au avut note modificate în favoarea candidaților și 427 modificate în defavoarea candidaților. Prin urmare 66,5% dintre tezele recorectate au primit note mai mari.

Nu știm la această oră dacă este vorba de neglijență, de neatenție, de subiectivism, eroare umană în cazul corectării tezelor elevilor din Neamț, însă este o realitate că mulți elevi au fost conștienți că meritau note mai mari, lucru care s-a și întâmplat. Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2017 sunt extrem de importante în contextul în care contează la admiterea la facultate.

Este și cazul acestui elev din Neamț care ne-a trimis mesajul de mai jos:

Astăzi s-au publicat rezultatele dupa contestații. La prima vedere, este normal că există diferențe între notele afișate pe 5 iulie și acestea de azi, 10 iulie, însă, dacă ne uităm mai atent, găsim diferențe foarte mari între notele date de prima comisie și acestea afișate astăzi.

Eu unul am avut diferența de 0.85 puncte la matematică, acesta fiind un obiect la care nu se poate interpreta greșit. La română, după ce am văzut câteva pagini de la câteva licee din Piatra-Neamț, am văzut că povestea se repetă. La Asachi am găsit cea mai are diferență până acum. Nota inițială a unui elev la română a fost 6.15, iar după contestații de 7.20. Dar diferențe între 0.50 (deși și aceasta e mare) până la 1 punct sunt foarte multe. Există directori care le-au spus copiilor să facă contestatii pentru că așa ceva este imposibil.

Așteptam o medie în jurul notei 9 și pur și simplu mi-a picat fața când am văzut ce note am, deși știu sigur că la română dacă făceam contestații primeam cel puțin 0.60 puncte iar la geografie înca 0.20 sau 0.30. Am zis că poate am greșit eu ceva și nu mi-am dat seama. Cu toate acestea, la mine, să zic, ca a fost un caz fericit. Am reușit să îmi mai ridic media cu 0.30, însă sunt unii care din anumite motive nu au putut ajunge la școală să facă contestații și acum suferă aiurea, din cauza unei comisii… Nici nu știu cum să o numesc, vă las pe voi.

Mie nu mi se pare normal ca profesorii din Botoșani (acolo s-au corectat prima dată) să își bată joc în acest hal de noi.

Ce vreau să rezolv cu acest email, scris poate din cauza nervilor? Doresc să vă atag atenția, vouă, pentru că voi puteți mediatiza aceste probleme și poate că profesorii în cauză vor suporta consecințele în cazul în care chiar se descoperă că au fost neglijenți. Eu, unul, le-aș retrage dreptul să mai corecteze la Bac, simulări sau evaluări naționale.

Ce au vrut să facă profesorii din Botoșani punând note așa mici? Habar nu am… Poate să le asigure mai multe locuri la facultăți propriilor elevi. Nu știu.

Îmi este ciudă, pentru că am mizat pe corectitudinea lor în momentul în care nu am făcut contestatii la limba română și geografie, deși știam cam ce note ar fi trebuit să obțin. Indiferența sau invidia lor pot distruge dorințele unor elevi care au tot viitorul în față.

Atașez și o arhivă doar cu câteva dintre diferențele destul de mari găsite în 20-30 minute, în primele pagini ale liceelor.

Sunt un simplu elev, dezamăgit de sistemul educațional românesc și totodată și scârbit de problemele lui.

Dumneavoastră ce opinie aveți?

sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate