Virozele respiratorii își fac de cap prin grădinițe

0

IMG_2079În această perioadă, numărul de viroze respiratorii în rândul copiilor este mai mare decât de obicei. Acest lucru se observă și în grădinițe, fiecare grupă având mai puțini prichindei la ore. Zeci de copii lipsesc pentru că sunt bolnavi.

La Grădinița nr. 1, de exemplu, din 270 de prichindei înscriși, 50 nu vin la grădi de câteva zile din cauza virozelor respiratorii.

„În această perioadă, datorită virozelor respiratorii, copilașii au venit în număr mai redus la grădiniță. Chiar dacă răcelile par banale, părinții trebuie să se prezinte cu copiii la doctor în astfel de situații, pentru stabilirea diagnosticului și tratamentului corect. Cei mici trebuie să revină la grădiniță cu adeverință eliberată de medic, care să ateste că nu mai sunt bolnavi, astfel încât să nu fie pusă în pericol și sănătatea celorlalți copii. Nu am avut cazuri de excepție, doar obișnuitele viroze, precizează  Dana Vartic, asistent medical la Grădinița nr. 1.

Răcelile sau virozele respiratorii sunt foarte frecvente în colectivitățile de copii. Educatoarele cunosc fenomenul care apare de fapt an de an, mai ales la grupele mici, unde copiii nu au încă imunitatea dezvoltată și mai mereu le curge nasul sau tușesc.

Dacă un prichindel este răcit, tușește sau strănută în aceeași încăpere în care mai sunt alți 20 de copii, cresc riscurile de a-i îmbolnăvi și pe ceilalți. Tocmai de aceea, copiii cu viroze respiratorii trebuie ținuți acasă până la dispariția simptomelor (tuse, secreție nazală abundentă, strănut, ochi lăcrimoși, durere în gât, eventual febră).

Tratamentul virozelor este simptomatic: antitermice contra febrei, vitamina C, hidratare cu ceaiuri calde, antitusive contra tusei.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate