Votul publicului a plasat Bison Land (România) pe PRIMUL LOC în LUME, din „100 Top Sustainable Destinations”

1

Ținutul Zimbrului (Bison Land) din Neamț, România este pe locul I în lume (!) la categoria Votul Publicului (People’s Choice Awards) din rândul Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial.

Anunțul a fost făcut vineri, 11 martie, în cadrul ceremoniei online de decernare a Green Destinations Story Awards 2022, care prezintă și celebrează cele mai inspirate povești despre practicile turistice rezistente din Top 100 Destinații Sustenabile din Lume. Ceremonia a fost organizată de Green Destinations în parteneriat cu GLP Films și ITB Berlin și găzduită de Visit Portugal. 

Din totalul de 10.000 de voturi la această categorie, Ținutul Zimbrului din Neamț a obținut cele mai multe: 1.726 de voturi.


“In această perioadă cu multe încercări, vestea că suntem cea mai votată destinație la nivel mondial ne oferă o energie specială, care ne ajută să găsim resurse pentru a merge mai departe pe drumul pe care am pornit acum 6 ani, dacă e să ne gândim la Asociația Ținutul Zimbrului, sau chiar 10 ani, de când primii zimbri au fost eliberați în pădurile nemțene.

Mulțumim mult atât celor care și-au arătat sprijinul față de noi printr-un vot, dar și celor care ne sunt alături în activitatea de zi cu zi.”, transmite Viorela Chiper – managerul destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului.


Ținutul Zimbrului este ecodestinația care se suprapune peste Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamț.
  •  Ținutul Zimbrului este inclus în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial încă din anul 2017, fiind până în prezent singura microregiune din România care a reușit să ajungă și să se mențină în acest clasament exclusivist, alături de alte destinații foarte cunoscute și apreciate din întreaga lume.

Includerea în acest top este evaluată de experți în turism din întreaga lume, la inițiativa Green Destinations. Criteriile care se iau în calcul sunt atenția care se acordă mediului înconjurător, biodiversității, implicarea și promovarea comunității, culturii locale, a specificului locului, precum și atenția, respectul pentru aceste aspecte și nu numai.

Se pune accent pe bunele practici. Se înțelege că nici o destinație nu este sustenabilă din toate punctele de vedere, dar se apreciază eforturile care se fac în această direcție.

În cazul microregiunii din Neamț, unul din exemplele de bune practici este programul de repopulare a pădurilor nemțene cu zimbri liberi. A fost inițiat în anul 2005, de Romsilva-Parcul Natural Vânători Neamț, fiind primul program din România de eliberare a celor mai mari mamifere de uscat din Europa. In prezent, prin aceste locuri se plimbă liberi peste 50 de zimbri.


Ținutul Zimbrului înseamnă mai mult decât un loc din România unde trăiesc zimbri în libertate. Înseamnă plimbări pe jos sau cu bicicleta prin păduri seculare. Mănăstiri ascunse în adâncul pădurii, unde îl poți întâlni pe Dumnezeu (Neamț, Secu, Agapia, Văratec ș.a.). Înseamnă poezie și amintiri din copilărie, cu Ozana lui Creangă de la Humulești, Codrii de Aramă și Pădurea de Argint, Micle, Sadoveanu sau Vlahuță. Înseamnă mâncare bună la locațiile din ținut sau în cadrul evenimentelor tip ”ecobrunch”. Aici, găsești și meșteri populari, și odihnă pentru trup și suflet. Înseamnă plimbare, relaxare și vizitare într-un loc plin de istorie, cultură, tradiții și spiritualitate.

Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă această reușită și mult succes în continuare!

1 Comentariu
  1. Alexandru Șram spune

    În continuare nici un cuvințel despre ctitorii acestui minunat obiectiv, inginerii silvici Eugen Covic, Ernest Șram și Dumitru Teodosiade…Pe vremea aceea inginerul silvic îngrijea pădurea, nu o tăia! Vremea aceea însemnând anii 60-70!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate