AICDL Neamț: „Împreună Creștem Oameni!”

0

Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală (AICDL) Neamț  are în desfășurare mai multe proiecte, iar una dintre campanii este „Împreună Creștem Oameni”.

Abandonul școlar este o reală problemă, iar părăsirea timpurie a școlii are consecințe negative asupra copiilor ce vor fi adulții de mâine. Acest lucru trebuie să devină o prioritate, atât pentru noi ca cetățeni, cât și pentru sistemul educațional. 

”Această campanie a început anul trecut când, cu ajutorul vostru, am putut surprinde plăcut toți copiii din evidența noastră de la acea vreme cu ghiozdane complet echipate, am donat rechizite pentru o școală din satul Țolici și a continuat cu promisiunea ca în fiecare început de an școlar să ajutăm copilașii pe care îi avem în evidență, dar și alți copii care au nevoie de susținere, să meargă în prima zi de școală voioși, cu haine și încălțări noi și cu ghiozdanul plin de rechizite.

Toți copiii trebuie să simtă că s-au pregătit așa cum se cuvine pentru noul an școlar și împreună putem face acest lucru posibil.

Speriați de rata abandonului școlar am început să căutăm soluții pentru împiedicarea acestui fenomen. Am listat un proiect pe Bursa Binelui (https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/IMPREUNA-CRESTEM-OAMENI ) și am început să lucrăm la un proiect mai amplu în acest sens.

Apelăm din nou la bunăvoința voastră să ne ajutați să-i ajutăm pe acești copii să meargă la școală cu inima deschisă, fără rețineri sau rușine, că nu au și ei ce au colegii lor. Avem copii care învață foarte bine, unii dintre ei fiind olimpici.

Acești copii au realizat că doar învățând își pot depăși condiția. Noi vom fi acolo pentru ei, ținându-i de mână. Ne dorim ca peste ani să vedem că eforturile noastre au dat rezultate, iar împreună chiar am crescut OAMENI care vor fi respectați și apreciați de întreaga societate.”, transmite Florentina Badii – P.R. Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț.

Cine dorește să ajute, o poate face donând în conturile de mai jos cu mențiunea „Împreună Creștem Oameni”:

RON: RO21BTRLRONCRT0558518101

EUR: RO68BTRLEURCRT0558518101

Beneficiar: ASOCIAȚIA DE INIȚIATIVĂ CIVICĂ ȘI DEZVOLTARE LOCALĂ NEAMȚ

Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22.

PayPal: donatii@aicdl.ro

Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț este un ONG înființat la data de 01.07.2020 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune ridicarea nivelului de trai a persoanelor defavorizate și pune foarte mare accent pe educarea copiilor. ONG-ul are o campanie numită „O Masă Caldă”, ce se desfășoară continuu (săptămânal membrii duc o masă caldă și alimente persoanelor aflate în dificultate). De asemenea, AICDL Neamț a încheiat un număr de 6 campanii: „Fii înger de Crăciun” (campanie de strângere de fonduri, alimente, haine, jucării pentru Crăciun), „Împreună creștem oameni” (rechizite pentru școala primară din satul Țolici), „Colorăm Orașul Împreună” (proiect turistic și social – o perdea de umbrele colorate din Parcul Central Tg. Neamț), „Curățăm Ozana Împreună” (proiect de ecologizare în parteneriat cu asociația Mai Mult Verde, prin care a fost curățat în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei), „O masă de Paște” (alimente pentru masa de Paște pentru familiile din evidența asociației și haine și încălțăminte noi pentru copii) și „Copiii sunt viitorul nostru – împreună creștem oameni” (campanie pentru ziua copilului).

În prezent ONG -ul derulează două campanii: „Oameni Pentru Oameni” (sprijin pentru familiile care au nevoie urgentă de ajutor) și „Împreună Creștem Oameni” – proiect pentru reducerea abandonului școlar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate