La București, Ținutul Zimbrului a primit certificatul de destinație ecoturistică

0

Ținutul Zimbrului a primit, oficial, certificatul de „Destinație Ecoturistică”. Momentul festiv a avut loc joi, 17 noiembrie, la București, în cadrul Târgului de Turism al României.

15107220_1184632991573905_2371365667194015880_nDiploma care certifică acest statut, râvnit de toate zonele turistice din țară, a fost înmânată de către Anca Pavel Nedelea, președintele Agenției Naționale pentru Turism (ANT) reprezentanților Ținutului Zimbrului (Răzvan Deju de la Parcul Natural Vânători Neamț și Daniel Gavriloaia de la Asociația „Valea Ozanei”).

Reamintim că Ținutul Zimbrului este un proiect ambițios din județul Neamț, demarat de Parcul Natural Vânători Neamț și Asociația „Ținutul Zimbrului” și susținut printr-un parteneriat viabil încheiat cu primăriile din microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vânători Neamț, Bălțătești, Crăcăoani), Asociația „Valea Ozanei” și Jandarmeria Neamț.

Obiectivul clar stabilit, și anume desemnarea zonei ca fiind destinație ecoturistică, a fost atins în septembrie a.c., când comisia de evaluare a decis că Ținutul Zimbrului merită acest statut, pe care în prezent îl mai dețin doar alte trei zone din România (Mara-Cosău-Creasta Cocoșului, Țara Hațegului-Retezat și Zărnești- Piatra Craiului).

descarcareStatutul de destinatie ecoturistică este aprobat pentru o perioadă de trei ani. Certificarea, recunoscută de ANT,  conduce la promovarea intensă la nivel national și international a Ținutului Zimbrului, ceea ce înseamnă mai mulți turiști. De asemenea, titulatura obținută este un avantaj pentru atragerea de fonduri europene sau de altă natură, atât de către primării, cât și de către locuitorii din zonă care doresc să dezvolte diverse afaceri în sfera ecologică,  turistică, agricolă ș.a. Pe termen mediu și lung, economia locală are de câștigat, produsele tradiționale din zonă sunt promovate, iar locuitorii Ținutului își protejează moștenirea naturală, tradițională și culturală.

Finantarea proiectului „Ținutul Zimbrului” este asigurată prin intermediul programului Green Entrepreneurship – Dezvoltarea destinatiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian – American Foundation si Fundatiei Pentru Parteneriat. Perioada de implementare a proiectului este 1 iulie 2015 -30 iunie 2019, scopul fiind consacrarea si promovarea Tinutului Zimbrului ca destinatie ecoturistică

Din adâncul pădurii, spre înaltul Cerului, pe urme de zimbru, povestea frumoasă abia începe.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate