La „Ștefan”, elev cu drept de vot în Consiliul de Administrație

1

Din acest an școlar, elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare”(CNSM)  din Târgu Neamț au un reprezentant cu drept de vot în Consiliul de Administrație al instituției de învățământ.

Până acum,  elevul ales de colegii săi participa ca observator la ședințele Consiliului de Administrație și nu avea putere de decizie. În urma unor proceduri ca la carte, după două tururi de scrutin și cu contra-candidați pe măsură, eleva Marta Loghin este membru cu drept de vot pe parcursul anului școlar 2015-2016. Ea a fost aleasă de ceilalți elevi să le susțină  interesele la cel mai înalt nivel.

Din Consiliul de Administrație al CNSM mai fac parte cei trei directori ai unității școlare, trei cadre didactice, reprezentantul primarului , trei consilieri locali și doi reprezentanți ai Comitetului de Părinți.

Reporter/Editor montaj: Andreea Trăsnea; Operator imagine: Dacian Aniței

1 Comentariu
  1. iulian spune

    Principiul este bun, dar avand in vedere ca pot candida doar cei cu varsta peste 18 ani lista elevilor ese limitata. De ce oare pare tot o gaselnita a ministerului care nestiind sa se apuce de lucruri importante , profunde , cu care invatamantul se lupta, a inventat ceva de plictiseala. Ca sa fie un vot responsabil acesti elevi trebuie pusi in tema, „adusi” la zi cu problemele, formati , cu toate. Altfel e luat si el din oala si nu va avea nici o parere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate