Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
  • :
  • :

Părintele arhim. Iustin Pârvu, 5 ani în Ceruri. Credincioșii sunt așteptați la Mănăstirea Petru Vodă

Cinci ani se împlinesc de la mutarea la viața cea veșnică a părintelui arhim. Iustin Pârvu, fost stareț al Mănăstirii Petru Vodă, duhovnic respectat și iubit de credincioșii din întreaga țară.

Pomenirea celui considerat duhovnicul neamului românesc are loc sâmbătă, 16 iunie. Liturghia arhierească va începe la ora 8.45, informează Mănăstirea Petru Vodă. În seara de vineri, 15 iunie, va fi slujbă de priveghere, începând cu ora 20.00 (ora Bucureştiului).

Ca în fiecare an, mii de credincioși din întreaga țară, cu dor în suflete de părintele Iustin, își vor îndrepta pașii spre Mănăstirea Petru Vodă.

Purtător de Dumnezeu şi pe deplin dăruit oamenilor şi neamului său, părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Poiana Largului, județul Neamț, la 72 de zile după Marea Unire a tuturor românilor într-o singură ţară. A trecut la cele veşnice în seara zilei de 16 iunie 2013, după o suferinţă de mai multe săptămâni. Mormântul părintelui Iustin se află sub streaşina ctitoriei sale de la Petru Vodă și a devenit un adevărat loc de pelerinaj, încă din ziua înmormântării. Providenţial, în cea mai mare parte a anului, mormântul său este împodobit de un aranjament floral tricolor în conturul graniţelor României Mari.

Părintele arhimandrit Iustin Pârvu a fost o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, care a influențat și condus pe calea cea dreaptă mii de credincioși, fiind un model de sacrificiu în folosul semenilor și al societății. A fost părintele sufletelor noastre, duhovnicul neamului românesc.

Veșnica lui pomenire!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *