Spitalul din Târgu Neamț, OFICIAL ACREDITAT!

7

Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” din Târgu Neamț a primit documentul oficial din partea Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) care certifică acreditarea unității spitalicești de sub Cetate.

SPITALUL DIN TG NEAMT ACREDITAT OFICIALAstăzi, oficial am primit documentul prin care Spitalul din Târgu Neamț este acreditat. Asta înseamnă în  primul rând siguranță pentru locuitorii orașului și ai celor 15 comune arondate și siguranță pentru cadrele medicale din spital. Documentul dovedește cât s-a muncit în acești patru ani pentru obținerea acreditării. Au depus eforturi enorme atât cadrele medicale și ceilalți angajați ai spitalului, cât și conducerea Primăriei și membrii Consiliului de Administrație  al unității. Fondurile pe care am reușit să le atragem, de la Guvern sau de la Consiliul Județean  au fost benefice și decisive pentru spital, dovadă fiind documentul primit astăzi.

Fiind acum acreditat, la spital am putea obține mult mai multe finanțări pentru dezvoltare de la Ministerului Sănătății, iar acest document ne dă și un motiv în plus de a găsi fonduri europene pentru modernizarea unității spitalicești. Eu si echipa mea nu facem altceva decât să aducem la cunoștință ce s-a realizat. Nu promisiuni electorale. Văd că, încet- încet, munca de atâția ani se vede, inclusiv la spitalul din Târgu Neamț”, a declarat primarul Daniel Harpa, în exclusivitate pentru ziartarguneamt.ro.

Iată că eforturile depuse de echipa managerială, de cadrele medicale, de ceilalți angajați ai Spitalului Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț și de autoritățile publice locale, au condus la rezultate pe măsură. Visul edilului, al tuturor târgnemțenilor de fapt, s-a concretizat: Spitalul din Târgu Neamț  este oficial acreditat!

Reamintim că, în perioada 31 august- 4 septembrie 2015, unitatea spitalicească a primit vizita comisiei de evaluare. Din 1700 de cerințe care trebuiau îndeplinite s-au depistat doar 59 de neconformități, unele dintre ele fiind remediate sau în curs de remediere.

Ştampila de acreditat înseamnă calitatea serviciilor medicale, siguranţă în actul medical şi încredere în serviciile pe care le oferă Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” din Târgu Neamț. Este un pas mare, pe care cu greu ăl fac spitalele românești. Important e ca unitatea spitalicească să își mențină standardele ridicate, fiindcă va fi reevaluată periodic.

Andreea Trăsnea

7 Comentarii
 1. AR spune

  NOROC CA A PLECAT MARETUL MANAGER APOSTOAIE..CA ALTFEL NU AVEA CU CE SE LAUDA DOMN PRIMAR!

 2. Teodora Ioniţă spune

  Felicitari !

 3. Maria Atilmis spune

  Acreditat La Ce??? Cu ce??? Ce dezastru e la spitalul ăla e de mirare ca e acreditat.

 4. Mădălin Anania spune

  Felicitări

 5. Dumea Florian spune

  Felicitari !

 6. Monica spune

  Felicitări!

 7. ANA VASILIU spune

  O MARE REALIZARE!MULTUMIM D.LE PRIMAR!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate