Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 februarie 2019
  • :
  • :

Debut în… viața de liceu

Independență, încredere, emoții,  distracție, socializare, dezvoltare personală și, nu în ultimul rând, studiu intens. Aceștia sunt doar o parte din termenii strâns legați de  ,,viața de elev”  în orașul nostru –  o  condiție, care, pe cât este de plină de necunoscut, pe atât este de captivantă. Mulți dintre noi știm cât de minunat este să fii elev și devenim, treptat, conștienți că fiecare an de liceu zboară ca un vis.

Deoarece mă aflu la început de drum, îmi propun să profit de această perioada din plin și să fructific orice oportunitate de a evolua în speranța de a-mi îndeplini dorințele și de a-mi forma un caracter cât mai puternic.

Liceul înseamnă să strălucești, să simți frumusețea adolescenței, dar și să îți propui idealuri înalte pe care să le atingi cu succes sub îndrumarea profesorilor. La urma urmelor, liceul este un nou început și am de gând să învăț, dar să mă și distrez, să mă implic în cât mai multe activități.

Un prim pas în dezvoltarea mea personală a fost participarea la Balul Bobocilor, un spectacol cu și despre teatru în care am învățat să ne dedicăm muncii în echipă, să fim uniți, acest eveniment mult așteptat de noi fiind o extraordinară oportunitate  de a lega prietenii frumoase, de a ne stăpâni emoțiile, de a ne provoca  pe noi înține, depășind măcar în parte limitele.

În urma spectacolului, am rămas cu o amintire de neuitat ce m-a determinat să înțeleg că acolo unde este voință, succesul este inevitabil. În continuare, cu siguranță voi răspunde afirmativ oricărei invitații de a participa la activități extrașcolare deoarece noi, elevii am fost întotdeauna îndrumați și susținuți de către cadrele didactice. Am îmbinat plăcutul cu utilul, fără sa neglijez, cred eu, orele de curs în care profesorii se dedică insuflării valorilor și normelor morale în sufletele noastre, căci a fi un om de succes înseamnă  a avea o bază atât intelectuală, cât și morală. La urma urmei, a fi licean înseamnă a învăța cum să strălucești, cum să simți frumusețea tinereții, dar și cum să îți propui idealuri  pe care să le atingi, sub îndrumarea profesorilor.

Azi  trăiește în noi un om mic, temător, mâine  va trăi un student preocupat de specializare, apoi  din nou un  absolvent în căutarea unui job.  Indiferent de etapa de studiu sau de formare rămâne fundamentală, pentru mine, arta de a trăi frumos.

Camelia Lazăr,

clasa a IX-a UC, Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Târgu Neamţ
2 comentarii la “Debut în… viața de liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *