1 septembrie, Ziua comunei Agapia [PROGRAM]

0

Duminică, 1 septembrie, comuna Agapia îmbracă haine de sărbătoare.

Primăria și Consiliul Local Agapia organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Centrului pentru Cultură și Arte Caermen Saeculare, manifestarea cultural-artistică „Un colț de rai: Agapia -leagăn de spiritualitate și cultură românească„.

Manifestările din cadrul evenimentului se vor desfășura la Stâna Turistică Agapia începând cu ora 14.00.

După deschiderea oficială și cuvântul invitaților, vor fi sărbătorite și premiate cuplurile care serbează anul acesta nunta de aur. De asemenea, organizatorii au pregătit premii și pentru copiii născuți în anul 2018, dar și pentru elevii din comună care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură.

Pe scena special amenajată, vor cânta pentru locuitorii acestor meleaguri binecuvântate numeroși artiști renumiți la nivel județean ori național. Amintim aici nume precum Ovidiu Komornic, Mihai Trăistariu, Provincialii, Nelly Ciobanu, Adriana Ochișanu, Ansamblurile folclorice Ozana din Târgu Neamț și Floricică de la munte din Piatra Neamț. O surpriză plăcută va fi și evoluția Ansamblului etnofolcloric Plăieșii din R. Moldova.

Ansamblul Plăieșii

Pe parcursul întregii zile de sărbătoare, cei ajunși pe platforma de la Agapia vor putea admira (și cumpăra) produsele expuse în cadrul Târgului Meșterilor populari, din Agapia, Vânători și Humulești.

De asemenea, cei prezenți la Ziua comunei Agapia își vor putea încânta papilele gustative cu preparatele realizate de bucătari în cadrul Festivalului Culinar Ceaunul Fermecat (cu participarea pensiunilor afiliate Asociației Valea Ozanei).

Pe înserate, manifestarea cultural-artistică „Un colț de rai: Agapia -leagăn de spiritualitate și cultură românească” se va încheia cu un impresionant foc de artificii:

Stefana B.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate