Ținutul Zimbrului, apreciat de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Portugalia

0
Reușita Ținutului Zimbrului din județul Neamț a atras atenția Ambasadei României în Republica Portugheză. Amintim că este singura destinație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile din lume.

Decernarea premiului a avut loc la Cascais, Portugalia, în cadrul Galei Global Green Destinations.

Vineri, 29 septembrie, reprezentantele Ținutului Zimbrului la acest eveniment, Geanina Fedeleș și Viorela Chiper au fost invitate la Ambasada României în Republica Portugheză.

„O reacție neașteptată, în ceea ce privește nominalizarea Ținutului Zimbrului în Top 100 Destinații Sustenabile din lume, a venit din partea Excelenței Sale, doamna Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Republica Portugheză.

Îi mulţumim pentru invitaţie şi pentru timpul acordat, pentru cuvintele frumoase și încurajările pe care ni le-a transmis ieri (n.r. 29 septembrie), la întâlnirea pe care am avut-o la Ambasada României în Republica Portugheză!

Pentru noi a fost o experiență onorantă, cu atât mai mult cu cât propunerile de colaborare discutate au fost concrete şi foarte interesante”, precizează Geanina Fedeleș- președintele Asociației „Ținutul Zimbrului”.

Ținutul Zimbrului este microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vânători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani).

Includerea destinației în Top 100 Destinații Sustenabile din lume este o mare reușită pentru întreaga zonă, pentru județ, pentru România. Sunt confirmate, astfel, eforturile depuse în ultimii ani pentru dezvoltarea și promovarea micro-regiunii din punct de vedere turistic.

„A fost o onoare pentru mine și pentru colega mea, Viorela Chiper, să primim această distincţie, dar trebuie să precizez că avem în spate munca unei echipe formată din reprezentanți ai Parcului Natural Vânători – Neamț și ai Asociației Valea Ozanei: Sebastian Cătănoiu, Răzvan Deju, Daniel Gavriloaia și, cel care a scris aplicaţia, Nicu Dolhescu.

De asemenea, dezvoltarea acestui proiect nu ar fi fost posibilă fără susținerea pe care am primit-o din partea autorităților publice locale, în special a domnului primar al orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa, şi a doamnei Maria Petrariu -primarul comunei Vânători – Neamț. Le mulțumim pentru viziune, deschidere şi implicare!”, a declarat Geanina Fedeleș.

O astfel de recunoaștere aduce Ținutul Zimbrului în prim planul turismului sustenabil mondial, cu atât mai mult cu cât se pare că este prima destinație din România care a reușit o astfel de performanță. Urmărind destinațiile turistice prezente la acest eveniment și în acest top, ne-am dat seama că avem o și mai mare responsabilitate în continuarea procesului de construcție și promovare a unui brand turistic care a reușit să se poziționeze astfel pe o piață internaţională atât de competitivă”, a conchis președintele Asociației „Ținutul Zimbrului”.

„Povestea >Ținutului Zimbrului< începe în 2005, când Administrația Parcului Natural Vânători Neamț a înregistrat la OSIM mărcile >Ținutul Zimbrului< și >Bison Land< și când a prezentat, pentru prima dată, conceptul dezvoltării durabile a micro-regiunii. În 2009 destinația noastră a primit recunoașterea europeană, prin includerea în rețeaua EDEN ( European Destinations of Excellence). În 2016 Ținutul Zimbrului a devenit a patra destinație ecoturistică a României, iar acum… recunoașterea este una mondială!”, declară Sebastian Cătănoiu, directorul Parcului Natural Vânători- Neamț.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate