#BisonLand/ Un alt pui de zimbru s-a născut în Neamț [VIDEO]

0
🙂

O veste foarte bună la final de săptămână vine de la Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva! Populația de zimbru din Parcul Natural Vânători-Neamţ a crescut cu încă un mic membru.

Zimbrișorul și-a făcut apariția în țarcul de aclimatizare, unde zimbrii sunt pregătiți de specialiștii Romsilva pentru eliberarea în natură. O femelă gestantă a fătat un pui de zimbru chiar înainte de a fi eliberată în pădurile parcului, spre surpriza celor din Administraţia Parcului Natural Vânători-Neamț.

După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri (în acest an două femele și doi masculi, două exemplare fiind donate de Rezervația ”Valea Zimbrilor” din Vama Buzăului).

Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră. 

Specialiștii din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat acum șapte ani primii zimbri în natură. Acum numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, 14 dintre aceștia fiind născuți în libertate. 

Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț și-au extins arealul la peste 40.000 de hectare, în pădurile din zona Târgu Neamț.

Tot în Parcul Natural Vânători Neamț mai sunt 16 exemplare de zimbru în semilibertate, unde sunt pregătiți pentru eliberare în natură, și 7 în captivitate.

Microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători- Neamț este denumită Ținutul Zimbrului- destinaţie ecoturistică și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate