Ce își propun primarii pentru 2019 [Târgu Neamț+ comunele învecinate]

0

Am întrebat aproape toți primarii din zona Târgu Neamț ce își propun pentru noul an. Unii au avut amabilitatea să ne răspundă civilizat, alții au fost mai aroganți. Pe unii n-am reușit să-i contactăm, căci nu răspunde nimeni nici măcat la fixul de la Primărie. Câțiva au promis să ne răspund „mâine” și nu au mai făcut-o. Unii de abia așteptau ocazia să transmită ce planuri au pentru comună, alții nu sunt aproape deloc interesați decât de ce le pică din cer și așa mai departe.

Dumneavoastră, cititorii, sunteți cei mai în măsură să interpretați răspunsurile celor care conduc orașul Târgu Neamț, respectiv comunele învecinate.

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț:
Stabilitate, echipă cât mai solidă, începerea proiectelor europene finanțate, continuarea depunerii de proiecte pe fonduri europene și guvernamentale, finalizarea proiectelor existente și finalizarea modernizării infrastructurii rutiere pe toate străzile.


Neculai Adrian Nastasă, consilier primar comuna Agapia:
Finalizarea lucrărilor începute în 2018, atât prin AFIR cât și prin PNDL, începerea în primăvară a lucrărilor la alte două obiective aprobate prin fonduri europene, respectiv gradinița și Căminul cultural, racordarea comunei Agapia la gaz metan prin ADI din care facem parte- investiție ce va fi finanțată în premieră prin PNDL 3.


Emilia Acozmei, primarul comunei BĂLȚĂTEȘTI:
 Pentru acest an îmi propun și vreau să duc la bun sfârșit toate proiectele ce le am în derulare ( 5 proiecte).


Daniel Lozonschi, primarul comunei BRUSTURI: Să fim în slujba cetățeanului.


Ion Nechifor, primarul comunei DRĂGĂNEȘTI:  Mă rog la Dumnezeu să am sănătate.


Gheorghe Manea, primarul comunei GHINDĂOANI: Multe…. Avem în derulare niște proiecte, pe care ne propunem să le finalizăm. Amintesc aici alimentarea cu apă (mai avem 20% de realizat), modernizare și asfaltare drumuri comunale. Avem în plan să facem un  studiu de fezabilitate și un proiect pentru aducerea de gaze în comună, împreună cu comunele limitrofe, UAT-uri membre într-o asociație de dezvoltare. Sperăm să reabilităm și căminul cultural. Și să depunem încă un proiect pentru modernizare drumuri comunale.


Constantin Matasă, primarul comunei GRUMĂZEȘTI: Am lucrări foarte serioase: gazul metan si asfaltare de drumuri.



Vasile Dorneanu, primarul comunei PIPIRIG: În anul 2019, îmi propun să rezolv în continuare cât mai multe dintre problemele comunității și să implementez proiectele care sunt în derulare sau la care am deja semnate contractele de finanțare precum și să obțin finanțare pentru celelalte proiecte depuse. 


Dumitru Bălăjel, primarul comunei RĂUCEȘTI:
Pentru noul an doresc sănătate tuturor, să putem munci și să ne bucurăm de realizări! Voi continua proiectele demarate în anul 2018: asfaltarea drumurilor comunale și sătești; construirea grădiniței în satul Oglinzi; reabilitarea și extinderea școlilor din satele Savesti și Oglinzi; înființarea a două parcuri de joacă pentru copii; amenajarea unui teren de sport acoperit; construire sediu primărie; betonarea rigolelor de-a lungul drumurilor comunale; înființare rețea canalizare; reparații curente la drumurile din comună; începerea lucrărilor la rețeaua de distribuție apă potabilă în satele Savesti si Oglinzi; lucrări de igienizare la școlile și gradinitele din comună; dotări Căminul cultural; construire pod Cucoseni;


Vasile Mărculeț, primarul comunei TIMIȘEȘTI: Continuarea lucrărilor începute și demararea unor noi lucrări: asfaltare, gaz, dispensar, grădiniță, platformă gunoi și toate celelalte proiecte la care lucrăm.


Petru Dorin Butnariu, primarul comunei ȚIBUCANI: Pentru noul an, îmi propun terminarea proiectului de canalizare- 9,2 km (realizat în proporție de 95%), terminarea proiectului aducțiune cu apă (ultimii 15,4 km), terminarea terenului de sport multifuncțional la Școala nr.1 din centrul comunei. Suntem în stadiul de pornire a lucrărilor pentru o grădiniță cu două săli, într-o colaborare cu Ministerul Educației, printr-un program european. Mai am de executat două stații de autobuz pe traseul din comuna Țibucani și altele.


Ion Tănăselea, primarul comunei URECHENI: În primul rând, să fim sănătoși. În al doilea rând, avem suficiente proiecte, dar așteptăm bugetul, pentru că marea majoritate a proiectelor sunt cu cofinanțare de la bugetul local. Prioritară este modernizarea drumurilor comunale și sătești. Avem un proiect în derulare și unul care urmează să îl depunem la Ministerul Dezvoltării, pentru 10 km de asfalt. Mai avem un proiect pe AFIR,eligibil fără finanțare (când au fonduri, se semnează contractul de finanțare- n.r.) pentru canalizare și stație de epurare, altul pentru modernizarea și dotarea căminului cultural- tot pe fonduri europene, eligibil fără finanțare. Mai avem un proiect depus de GAL pentru modernizarea dispensarului. Avem în vedere și proiectul cu gaz metan.


Maria Adriana Petrariu, primarul comunei VÎNĂTORI- Neamț: Îmi doresc să fiu sănătoasă, să am putere de muncă și să realizez/ finalizez ceea ce mi-am propus încă de la începutul mandatului.


Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate