Colaborare și proiecte de viitor între FC Cetatea Târgu Neamț și FC Botoșani

1

           Primul stagiu din pregătirea de vară al echipei de Liga 1 FC Botoșani efectuat la Târgu Neamț s-a încheiat cu o conferință de presă. În după amiaza zilei de marți, 24 iunie, directorul sportiv al clubului, Toni Heleșteanu și antrenorul echipei Leo Grozavu s-au așezat la aceeași masă cu primarul Daniel Harpa și Samir, președintele FC Cetatea Târgu Neamț pentru un schimb de impresii și propuneri de viitor.

         Directorul sportiv al FC Botoșani, se declară pe deplin mulțumit de condițiile găsite pe  stadionul echipei FC CetateaTârgu Neamț, precizând că nu multe stadioane din țară au la dispoziție trei terenuri întreținute. Heleșteanu, reamintește că acest club al orășelului are în spate o tradiție, care din fericire dă semne de renaștere, după câțiva ani de stagnare. În cadrul conferinței de presă, reprezentantul echipei botoșănene a ținut să mulțumească pentru tot sprijinul acordat de primarul Harpa, pe care îl consideră un prieten și nicidecum un simplu partener de afaceri. Datorită relațiile bune consolidate pe parcursul cantonamentului, liderii cluburilor, susținuți și încurajați de edil s-au gândit să pună bazele unei colaborări.

         „Ca și club, putem vorbi de o oarecare tradiție a fotbalului din România, dar mai pregnant în ultimul an când am reușit o promovare, spun eu, destul de spectaculoasă în Liga 1 și grație efortului făcut de jucători și de staff-ul tehnic, am reușit o clasare mai mult decât onorantă, locul 8 în prima ligă. Activitatea la nivelul unui club de Liga 1 este extrem de laborioasă, cu foarte multe activități în special în sezonul intercompetițional. Pauzele de vară și de iarna ne solicită echipa foarte tare  pentru că întotdeauna există o primenire a rolului de jucător, care trebuie să efectueze măcar două stagii de pregătire, unul montan și un stagiu de jocuri efectuat de obicei într-o țară străină” – declară Toni Heleșteanu, directorul sportiv al FC Botoșani.

          Primarul Harpa a mulțumit conducerii FC Botoșani și jucătorilor pentru alegerea orașului nostru în efectuarea primului contonament și de asemenea a solicitat prietenos sfaturile și recomandările experimentate ale jucătorilor ajunși la performanța Ligii 1. „Suntem mândri că ați ales orașul nostru, sper că ați avut condiții optime de pregătire și vă mai așteptăm și cu alte ocazii. De asemenea, așteptăm și alte echipe din divizia A care să ne calce pragul orașului pentru că suntem deschiși la orice fel de colaborare pe tot ceea ce înseamnă sport și mai ales fotbal în orașul nostru”.

         Președintele echipei FC Cetatea Târgu Neamț dezvălui intențiile legate de viitorul pe care îl pregătește clubului aflat încă la început de drum. Venit de 6 luni la conducerea clubului, președintele declară că timpul petrecut până acum a reprezentat o perioadă de evaluare și analiză a ceea ce înseamnă fenomenul sportiv la Târgu Neamț și a mediului de afaceri. În concluzie, președintele Samir împreună cu primarul Harpa și-au propus să ducă echipa în Liga 2 și mărturisește că pentru acest lucru trebuie să fie totul foarte bine organizat, realizând că au nevoie de ajutor atât pe partea sportivă cât și administrativă. „Tocmai în acest scop am solicitat colaborarea FC Botoșani, de la care să învățăm modul de organizare, logistica, organigrama, modelul financiar contabil, modul de a contracta jucătorii, modul de transfer al jucătorilor și de asemenea modul lor de colaborare cu sectorul privat, în deosebi  cu sponsorii. Prin această colaborare cu FC Botoșani,  m-am gândit și la transferarea unor jucători tineri cu perspectivă de 18-20 de ani, o perioadă de vârstă foarte critică în fotbalul românesc pentru că nu există competiție la această categorie de vârstă și, din punctul meu de vedere cred că este o mare problemă și stăm foarte prost la promovarea acestor jucători. Pentru anul viitor vrem să ne organizăm foarte bine și luăm modelul celor de la FC Botoșani și sperăm să ajungem să ne îndeplinim obiectivul propus „.

         Și pentru că fără bani nu se face performanță în fotbal, pentru realizare planului măreț avut în vedere pentru anul viitor, conducerea FC Cetatea Târgu Neamț declară că se bazează pe sprijinul acordat de către Primăria orașului și a altor pârghii de finanțare. Evident la momentul actual, finanțările extra se află în faza de discuții cu speranța de a se concretiza în perioada următoare.

Viorela Gherasim

1 Comentariu
  1. Titi Condrea spune

    Samir trebuie sa arate ca a dat banii promisi, la echipa. El si-a primit terenul promis de la primarie, dar se pare ca a inceput sa ii dea tzeapa lui harpa. Totul e pe interese. Echipa o tine Lucris, cristi lungu. Samir e o cacealma, o sa vedeti in 6 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate