Meciurile Cupei Mondiale, o dezamăgire pentru pariori

0

Cupa Mondială din Qatar s-a încheiat de mai bine de o lună, și am trecut cu bine și de perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, putem să vorbim deschis despre ce a însemnat această competiție pentru pariori. Au fost multiple surprize pregătite de casele de pariuri, inclusiv numeroase promoții Superbet, dar meciurile de la Cupa Mondială au fost mai degrabă o dezamăgire pentru majoritatea pariorilor. De ce s-a întâmplat acest lucru?


Unele dintre favorite au clacat neașteptat

Finala dintre Argentina și Franța a adus față în față două dintre favorite dinaintea startului competiției, însă asta nu înseamnă că restul naționalele puternice au avut evoluții la fel de solide. Ba chiar atât Argentina (1-2 cu Arabia Saudită), cât și Franța (0-1 cu Tunisia) au pierdut cu adversari mai slabi în drumul lor spre ultimul act.

Germania nici nu a putut să iasă din grupe. O înfrângere cu Japonia a fost decisivă pentru eliminarea nemților, care n-au mai jucat un meci în fazele finale ale Mondialului de la câștigarea trofeului în 2014. Nici Belgia nu și-a putut face mai fericiți suporterii, plecând acasă cu doar trei puncte adunate (victorie contra Canadei) și un singur gol marcat. Au fost probleme interne, cu certuri între vedetele belgiene.

Alte probleme în sânul echipei au apărut și în naționala Serbiei, care nici ea nu a putut să avanseze din grupe, înregistrând o remiză și două înfrângeri. Scandaluri peste scandaluri și chiar zvonuri cum că mai mulți jucători s-ar fi luat la bătaie în cantonament.

Puține goluri în prima repriză

Per total, a fost o medie destul de mare de goluri la World Cup 2022, 2.68 reușite/partidă. Însă majoritatea au venit în reprizele secunde, deci pariorii au fost grav dezamăgiți de ce s-a petrecut în primele 45 de minute. Pariuri precum “gol în ambele reprize” sau “peste 1,5 goluri în prima repriză” au fost deseori pariuri sortite eșecului. Au câștigat cei care au mizat pe “egalitate la pauză sau la final”.

Dacă e să ne luăm după media de goluri, am putea spune că am asistat la o Cupă Mondială cu meciuri spectaculoase, dar adevărul este că multe partide au fost anoste, fără prea multe faze de poartă. Chiar și cele în care s-a înscris.

Arbitrii și-au uitat cartonașele la cabină

Au fost câteva directive cel puțin ciudate date de șeful arbitrilor, Pierluigi Collina, pentru acest turneu final. În primul rând, prelungirile au fost acordate tinandu-se cont de fiecare întrerupere din partidă. Astfel, reprizele au ajuns să fie suplimentate chiar și cu +10 minute. Pe urmă, Collina le-a sugerat centralilor să fie mai reținuți în acordarea cartonașelor.

Doar că acest sfat a dus la situațiile în care anumite decizii erau pur și simplu ridicole. S-au acordat patru cartonașe roșii, însă unul a fost pentru scoaterea tricoului după marcarea golului (Vincent Aboubakar), iar altul după încheierea partidei (Denzel Dumfries). Cei care au mizat pe multe avertismente la acest turneu final sigur nu au făcut profit.

Cupa Mondială din Qatar a fost una atipică, desfășurată pentru prima oară într-o țară arabă și tot în premieră în lunile de iarnă. Organizatoric, nu sunt multe de reproșat, însă spectacolul adevărat a fost prezent în foarte puține meciuri. Poate și pentru că suporterii (mulți de import) au fost extrem de liniștiți. Pariorii, dar și cei care s-au uitat doar de plăcere au rămas cu impresia că se putea totuși mai mult de la acest turneu final.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate