Răsplata pentru loialitate: tentativă de otrăvire

0

Firmin – Aventurile unei vieți subterane, scrisă de Sam Savage este recomandarea noastră de astăzi. O carte tristă despre cum „cineva” sfârșește exact așa cum nu și-a dorit să fie.

Firmin este un tip absolut genial. A citit tot ce s-a putut citi dintr-o librărie întreagă, este inteligent, are un limbaj elevat, iubește cărţile și muzica clasică, filmele vechi și poate discuta fără oprire despre tot felul de autori. Are însă un singur defect: este prizonier într-un corp de şobolan.

Își dedică viața încerând să stabilească o legătură cu cel pe care îl admiră atât de mult, însă loialitatea sa îl aduce de multe ori în pragul morții.

Îşi acceptă forma sub care a venit pe lume și o detestă deopotrivă. Are un comportament atât de uman, şi un limbaj atât de complex (evident, mulțumită miilor de cărți devorate, atât la propriu cât și la figurat) încât uneori uiţi că Firmin nu este decât un reprezentant al unei specii hulite, condamnat pe vecie la un corp fără degete, fără posibilitatea de a comunica cu cei pe care îi admiră, mereu blestemându-și viața târâită pe burtă în căutarea hranei.

Esența cărții este însuși eșecul, dar poate v-am stârnit curiozitatea îndeajuns pentru a vedea despre ce altceva mai e vorba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate