Vești proaste pentru locuitorii comunei Pipirig: se oprește apa până pe 10 ianuarie. ISU Neamț va realiza transporturi de apă menajeră cu cisterna

1
 
 

Compania Judeţeană APA SERV SA aduce la cunoştinţă că, urmare a monitorizării continue a calităţii apei brute captate, în scopul potabilizării s-a constatat creșterea peste limita maximă admisă a indicatorului turbiditate pentru apa brută preluată din captarea de suprafață care asigură alimentarea cu apa a Comunei Pipirig.

Întrucât în aceste condiţii procesul de potabilizare a apei este îngreunat, Compania Județeană APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a intrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în Comuna Pipirig, începând de astăzi 06.01.2022 până la data de 10.01.2022.

Având în vederea cele de mai sus, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”PETRODAVA” pentru realizarea de transporturi de apă potabilă cu cisterna, în perioada 06.01.2022-10.01.2022 către Comuna Pipirig, în scopul consumului menajer, potrivit unui comunicat emis de Apaserv.

 

În cazul în care ISU poate da curs acestei solicitări, frecvența transporturilor, locurile și orele de distribuție a apei urmează a fi stabilite de conducerea Primăriei Pipirig, precizează sursa citată.

Dacă vor fi solicitări, se va asigura și apă potabilă pentru cetățeni, ne-a declarat primarul comunei.

Există și posibilitatea de a se relua furnizarea apei înainte de 10 ianuarie, întrucât temperaturile au scăzut pe parcursul zilei de astăzi și zăpada nu se mai topește, astfel încât scade turbiditatea.

 

1 Comentariu
  1. Ion spune

    Fiecare abonat la ApaServ afectuat de aceste situații deranjante de întrerupere a furnizării cu o frecvență predictibilă a calității apei potabile&sanitare și un serviciu necalitativ, nerespectând condițiile contractuale cu beneficiarii trebuie să facă sesizare scrisă și datată către furnizor, respectiv apaserv, acesta este obligat să dea explicații scrise în perioadă de 30 zile și să despăgubească pecuniar, nu’numai moral prin scuze. Apoi sesizată autoritatea locală să rezolve favorabil cetățenii comunei Pipirig.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate