Gala Herodot: elevii nemţeni pasionaţi de istorie au fost premiaţi

2

Vineri, 22 iulie, în colţul de rai numit Agapia a avut loc Gala Herodot- eveniment de tradiţie în cadrul căruia sunt premiaţi elevii nemţeni cu rezultate excepţionale la concursurile specifice disciplinei Istorie.

Gala Herodot s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în prezența celor peste 50 de profesori de istorie, doctoranzi şi cercetători care şi-au dedicat săptămâna trecută participării la Şcoala de Vară a Profesorilor de Istorie din România și a străjerilor Cetăţii Neamț, coordonaţi de părintele Filip.

Laureaţii ediţiei de anul acesta provin din  toate zonele nemţene. Pentru faptul că menţin vie flacăra pasiunii pentru istorie, 32 de elevi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în bani. Aceştia s-au evidenţiat pe parcursul anului şcolar 2015- 2016 la olimpiada de istorie sau la celelalte concursuri de istorie, faza judeţeană sau naţională („Memoria Holocaustului”, „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, „Cultură şi Civilizaţie în România”, sesiunea de referate şi comunicări). Diplome de excelenţă au primit şi cei 16 profesori coordonatori, care au îndrumat cu multă stăruinţă discipolii pasionaţi de domeniul istoriei.

Premiile au fost înmânate de către prof. Elena Preda, inspector şcolar de specialitate, cea care se implică în fiecare an în organizarea Galei Premiilor Herodot. Un mesaj care să impulsioneze și în viitor aceşti elevi din judeţul Neamţ pasionaţi de istorie au transmis personalităţi remarcabile precum prof. Dr. Bogdan Teodorescu (secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România) şi  prof. univ. dr. Bogdan Murgescu de la Universitatea Bucureşti.

Fiindcă străjerii Cetăţii Neamţ sunt un pilon care menţine vie istoria locală a zonei Târgu Neamţ, bravii tineri îndrumaţi de părintele Filip au readus trecutul în prezent pentru câteva clipe, prin demonstraţii de lupte medievale şi ridicarea la rang de polcovnic a doi străjeri curajoşi. Așa s-a finalizat Gala Herodot anul acesta, prin îmbinarea armonioasă a prezentului cu trecutul:

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Proiectul „ISTORIE ŞI SPIRITUALITATE NEMŢEANĂ” este finanțat de Consiliul Judeţean Neamţ.

2 Comentarii
  1. ELENA spune

    Ar fi bine să publicați și numele elevilor.
    Astfel ar fi mai motivați atât ei cât și ,,urmașii urmașilor lor,,
    Felicitări tuturor celor implicați în această activitate.

    1. Andreea Trăsnea spune

      Există material video. Numele elevilor sunt mentionate in filmare, în momentul premierii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate