Elevii de la CTIC Târgu Neamț, atrași prin metode didactice inovatoare

0

Luni, 24 iunie, în Sala de Conferințe a Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” din Vânători- Neamț s-a desfășurat ultima activitate de diseminare a proiectului Erasmus+ KA1 implementat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” (CTIC) din Târgu Neamț.

Intitulat „Metode creative de predare și formare pentru combaterea părăsirii timpurii a școlii și pentru o motivație mai bună a elevilor”, proiectul a oferit cadrelor didactice implicate oportunitatea de a urma un stagiu de formare în străinătate, în localitatea Assen din Olanda.

Coordonatorul proiectului- prof. Daniela Pavel, împreună cu profesorii Mihaela Toma, Mariana Munteanu, Eugenia Niculescu, Mihaela Axinte, Mihaela Solomia și Iuliana Otea s-au întors la CTIC cu metode de bună practică. Ele au înțeles rolul unei atmosfere pozitive care trebuie să domnească în școli, astfel încât elevii să se apropie de școală și de dascăli cu ușurință.

Informații prețioase au împrăștiat în școlile nemțene, prin intermediul numeroaselor cadre didactice prezente la  activitatea de diseminare  a proiectului. Acestora li s-au prezentat metodele creative de predare și formare pentru combaterea părăsirii timpurii a școlii și pentru o motivație mai bună a elevilor, cum ar fi: jocul Bingo, Mind mapping-ul (Hărțile mintale), Stop motion, Story telling sau Treasure hunting (vânătoarea de comori).

Aceste metode au fost integrate în practica de predare din cadrul CTIC Târgu Neamț cu precădere la orele de recapitulare, în cadrul Programului Național Școala Altfel și în cadrul orelor de orientare și consiliere. Au un impact deosebit asupra elevilor, cadrelor didactice, precum și a școlii, în general. În scurt timp, am realizat faptul că aceste metode au condus la creșterea bagajului de cunoștințe prin scheme atractive, animate, sinteze, recapitulări care duc la aprofundarea unui volum mai mare de cunoștințe într-un timp mai scurt, a spus dir.adj. prof. Mihaela Toma, responsabil cu diseminare și impact în cadrul proiectului.

„Când am depus acest proiect, ne-am propus ca obiective reducerea abandonului școlar în anul următor implementării proiectului și nu numai, creșterea prestigiului organizației, elaborarea unei strategii pe termen lung pentru reducerea absenteismului, creșterea promovabilității elevilor.

Sperăm să motivăm elevii în parcursul lor de a-și finaliza studiile liceale și să aplicăm metodele interdisciplinare de învățare la scară cât mai largă. Mă bucur că am participat la acest tip de activitate și mulțumesc colegelor mele care au făcut posibilă această aventură personală și de echipă.

A fost o experiență necesară și benefică!”, a precizat prof. Daniela Pavel, coordonatorul proiectului.

Pentru implementarea proiectului de tip KA 1 „Metode creative de predare și formare pentru combaterea părăsirii timpurii a școlii și pentru o motivație mai bună a elevilor”, CTIC Târgu Neamț a beneficiat de finanțare din partea Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus +.

Număr proiect: 2018- 1- RO01-KA101-048570

Pentru mai multe informații, urmăriți materialul video de mai jos:

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate